Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3411 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2015 - 12:40

Tahir Elçiyi öldüren deforme mermi değilmiş

Büyüt
Küçült
Tahir Elçiyi öldüren deforme mermi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçinin 28 Kasım günü basın açıklaması yaptığı merkez Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare önünde vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 2 kez yapılan olay yeri inceleme çalışması saldırılar nedeniyle yarım kalırken, 2 polisin şehit edildiği nokta ile Tahir Elçinin vurulduktan sonra düştüğü bölgeye kadar 83 parça delil tespiti yapıldı. Tespit edilen delillerden 45i toplanıp muhafaza altına alınırken, geri kalan deliller ise bölgenin güvenli olmaması nedeniyle olay yerinde bırakıldı. Olay yerinde tespit edilen 45 parça delilden Adalet Bakanı Bekir Bozdağın da açıkladığı ve soruşturmanın en önemli delili sayılan deforme mermi çekirdeği ise incelenmek üzere Ankaraya gönderildi.

TAHİR ELÇİYE AİT VÜCUT SIVISI BULUNMADI

Olay yerinden elde edilen ve 11 numaralı delil olarak kayıtlara geçen deforme mermi çekirdeğinin Ankara Jandarma Kriminal Laboratavurında yapılan incelemesi tamamlandı. İncelemede deforme mermi çekirdeği üzerinde Tahir Elçiye ait vücut sıvısı tespit edilemediği belirtildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen kriminal raporuna göre 11 numaralı delil olan çekirdeğin Yenikapı Sokakta yaralanan polislerden S.T. üzerine kayıtlı olan Çeska marka silahtan çıktığı kaydedildii. Çekirdek üzerinde herhangi bir vücut sıvısı tespit edilemediği belirtilen raporda, 9 ve 16 numara ile kaydedilen 2 mermi çekirdeğinin gömlek parçasına (kurşunun dış kaplaması) dair analiz de yer aldı. Raporda 11 numaralı delil dışında gönderilen 2 mermi çekirdeği gömlek parçasının ise 7.62 milimetre çapında Kalaşnikof marka tüfekten atıldığının tespit edildiği kaydedildi. Raporda uzun namlulu silahtan atılan 2 mermi çekirdeği gömlek parçasının mukayeseye elverişli olmadığı ifade edildi.

BARO: SÃœRPRÄ°Z OLMADI

Diyarbakır Barosu Soruşturma Komisyonunda görevli avukatlar ve Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, sonucun kendileri için sürpriz olmadığını ifade ederek şöyle dedi: Bu sonucu bekliyorduk. Çünkü eldeki mermi çekirdeği Başkanımız Tahir Elçinin vurulduğu yerden çok uzak bir noktada bulunmuştu. Bu deforme mermi çekirdeği, çok önemli bir delilmiş gibi medyaya servis edildi. Oysa biz bu mermi çekirdeğinin Tahir Elçinin vurulduğu noktadan çok geride, neredeyse sokağın başında bulunduğunu biliyorduk ve bunu açıklamıştık. Kriminal raporda çıkan sonuç da bizim dediğimiz gibi çıktı. Bulunan delillerin hiç birinde Tahir Elçinin katledilmesine ilişkin bir bulguya rastlanmadı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024