Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2576 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2015 - 13:19

Tahir Elçi öldürüldü

Büyüt
Küçült
Tahir Elçi

TAHİR ELÇİNİN ÖLDÜRÜLMESİ SONRASI DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER

13.00 Diyarbakır Barosu, Tahir Elçinin ölümüyle ilgili olarak resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi, suikats sonucu öldürülmüştür denildi.

Diyarbakır BARO Başkanı Tahir Elçinin basın açıklaması yaptığı sırada çatışma çıktı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, başından vurularak öldürüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Twitter hesabından Tahir Elçinin öldürüldüğünü açıkladı.

Tahir Elçinin sol gözünün üzerinden başına isabet eden tek kurşunla öldüğü belirtiliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakırın Sur İlçesinde saat 13.00ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi

1 POLİS ŞEHİT 3 POLİS YARALI

Öte yandan Diyarbakırdaki saldırıda 1 polis memuru şehit olurken 3 polis memuru da yaralandı.

Tahir Elçinin son anları böyle görüntülendi.

Tahir Elçi, başına isabet eden kurşunla yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Elçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Diyarbakır Barosunun kentteki tarihi Dört Ayaklı Minareye yapılan saldırıyı protesto için basın açıklaması yaptığı sırada bölgedeki polisle YDG-Hliler arasında silahlı çatışma çıktı.

Çatışmada yaralananlar arasında bir gazetecinin ve Baro yöneticilerinin de olduğu belirtiliyor. Gazetecilerin olay yerinde mahsur kaldığı çatışmanın yaklaşık 10 dakika sürdüğü belirtiliyor.

DHA MUHABİRİ O ANLARI ANLATTI

DHA muhabiri Felat Bozarslan CNN Türk canlı yayınında saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Tarihi minare önünde açıklama yapan kişiye sakallı bir kişi yaklaşarak ateş ediyor. Sonrasında olay yerindeki sivil polisler ve diğer polisler saldırı yönüne doğru ateş açıyor. Yaklaşık 10 dakika bir çatışma yaşanıyor. Tahir Elçi başından vurularak ağır yaralanıyor ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybediyor

 

Haberin Videosu   Diyarbakır´da çatışma; yaralılar olduğu bildiriliyor startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer39251,39251,201511,39251-394379.jpg,1, 0,Diyarbakırda çatışma; yaralılar olduğu bildiriliyor);

 

BİR KİŞİ BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜ

Çatışma sırasında 1 kişi başından vurularak yere düştü. 3 polis memuru da yaralandı. Başından vurulan kişinin öldüğü belirtilirken, yaralı polisler hastaneye kaldırıldı. Daha sonra ölen kişinin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi olduğu anlaşıldı.

 

Haberin Videosu   Diyarbakır´da çatışma startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer39250,39250,201511,39250-394365.jpg,1, 0,Diyarbakırda çatışma);

 

TARİHİ MİNARE ÇATIŞMALARDA ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Diyarbakırın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine giren merkez Sur İlçesindeki Saraykapı Semtinde bulunan tarihi Kurşunlu Camiinden sonra bir zamanlar din ve dillerin hoşgörü içinde bir arada yaşadığı Gavur Mahallesi adıyla kitaplara konu olan Fatihpaşa Mahallesindeki Şeyh Mutahhar Camiinin dört Ayaklı Minaresi, güvenlik güçleri ile YDG-Hliler arasında yaşanan çatışmalarda hasar görmüştü.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024