Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1686 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Şubat 2016 - 11:04

Suudi uçakları İncirlike geliyor!

Büyüt
Küçült
Suudi uçakları İncirlike

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih Konferansının dönüş uçağında Habertürk gazetesinden Bahar Bakıra yaptığı açıklamada, DAEŞ ile mücadele kapsamında Suudi Arabistan uçaklarının İncirlike konuşlanacağını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, liderlere, DAEŞle mücadelede kapsamlı bir strateji olursa, Türkiye ve Suudi Arabistan; hepimiz kara operasyonuna girebiliriz dedik değerlendirmesinde bulundu. İşte Çavuşoğlunun açıklamaları:

KEŞİF YAPILDI : Suudi Arabistan Türkiyeye uçak gönderiyor. Üslerde keşif çalışması da yaptılar. Uçaklar İncirlike gelecek. Sayısı henüz belli değil. Gerekirse asker de gönderebiliriz dedi. Bu, Suudi Arabistanın Suriyedeki terörle mücadele konusundaki kararlılığının bir göstergesidir. Buradaki terör örgütlerinin arkasına sığınacağımıza, 65 ülke havadan, karadan DAEŞ terör örgütünü temizlememiz lazım. Böyle olursa Rusyanın yaptığı gibi DAEŞ mi Esad mı? gibi Daha iyi şeytanı seçin deme durumuna gelinmez.

PLAN YOK, TEMENNİ: Suudi askerlerin Türkiye üzerinden geçmesi bir temenni, planlanmış bir şey değil. Suudi Arabistanla Suriyede aynı düşünüyoruz. Askeri ve savunma sanayii alanında çok işbirliğimiz var. Teröre karşı İslam koalisyonuna destek verdik. Bunun içinde istihbarat olacak, asker olacak, diğer unsurlar olacak. Eğer uygulanabilirse bunun faydalı olabileceğini düşünüyoruz. DAEŞ ile mücadele konusunda Türkiye ve Suudi Arabistan başından beri kara operasyonundan yana. Tüm koalisyon toplantılarında biz, DAEŞ ile mücadele edeceksek kapsamlı, sonuç odaklı strateji olması lazım diyoruz. Kara operasyonu da olması lazım. Böyle bir strateji olursa Türkiye ve Suudi Arabistan biz, hepimiz kara operasyonuna girebiliriz dedik.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024