Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2156 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2016 - 15:38

Suriyenin kuzeyi yeni Kandil oldu

Büyüt
Küçült
Suriyenin kuzeyi yeni Kandil

Anadolu Ajansı A muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, terör örgütü PKK uzun süre faaliyetlerini Irakın kuzeyindeki Kandilden yönetti. Terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca özellikle hazirandan bu yana Kandil ve çevresindeki kamplara düzenlenen hava saldırılarında büyük kayıplar verdi.

PKKnın sözde yöneticileri de Kandilden PYDnin kontrolünde bulunan Suriyenin kuzeyindeki bölgelere yerleşmeye başladı. Suriyedeki kaos ortamından faydalanan PKKlılar, PYDnin buradaki yönetimini de devraldı.

17 Ağustos 2014te, Suriyenin Karaçoğ bölgesine gelen Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, PKK/PYDnin bu ülkedeki faaliyetlerinin başına geçti. Suriyenin kuzeyini 3 bölgeye ayıran PYD, kantonların başına yine PKKnın sözde yöneticilerini atadı.

İlgili HaberSuriyenin kuzeyinde Kürt Federasyonu ilan edildi

Örgüt, Afrin kantonuna Derviş Suvar kod adlı Sipan Hamoyu, Kobaniye Seyit kod adlı Şıvan Gever ve Cezerinin başına da Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahini getirdi.

PKK/PYD yönetimi özellikle 2013ten itibaren Suriyenin kuzeyindeki Kamışlı, Derik ve Dirbasiye bölgesinin kontrolünü ele geçirince yıllarca Kandilde faaliyet gösteren kamplarını gruplar halinde buraya kaydırmaya başladı.

PKK/PYD SURİYENİN KUZEYİNDE 33 YENİ KAMP KURDU

Son dönemde Suriyenin kuzeyinde PKK/PYD tarafından 33 yeni kamp kuruldu.

Ayrıca, örgüt Suriyenin kuzeyindeki kampları, verilen eğitime göre kantonlara yerleştirdi. Kamışlıyı Rojovanın sözde başkenti ilan eden örgüt yönetimi, en büyük gücünü burada bulunduruyor. Burada yaklaşık 2 bin PKKlı terörist olduğu değerlendiriliyor. Kamışlıdaki kampın sözde yöneticiliğini de terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanın manevi oğlu bilinen, PYDnin silahlı kanadı YPGnin kurucusu Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin yapıyor.

Kamışlının doğusundaki Karaçoğ kampı ise terör örgütünün adeta kozmik odası konumunda bulunuyor. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin örgütü bu kamptan yönetiyor. Özel olarak korunan bu kampta üst düzey görüşmeler ve kararlar alınıyor. Kampa yönetici olmayan örgüt elemanları dahi giremiyor.

25 Şubatta Suriye sınırında yakalanan keskin nişancı Diren kod adlı Mesut Cnin ifadesinde, PYD yönetiminin Karaçoğ kampında aldığı kararla PKKya destek için Diyarbakırın Sur ilçesine keskin nişancı olarak gönderildiğini söylemesi kayıtlara geçti.

Fıratın doğusunda güneyden kuzeye doğru 20 kilometre arayla kurulan Tişrin, Şeyhler, Beyadiye ve Çarıklı kamplarında saldırı ve savunma eğitimi veriliyor. PYDnin sıcak çatışmalara girdiği Afrin kantonunun batısına kurulan bu kamplarda yaklaşık 40 gün eğitim veriliyor. Bu kamplar, PYD ve PKKnın bölgedeki en etkin kampları arasında gösteriliyor.

RİMELAN KAMPINDA SUİKAST VE KESKİN NİŞANCI EĞİTİMİ

Mardinin Nusaybin ilçesinin karşısındaki Rimelan kampında ise suikast ve keskin nişancı eğitimi veriliyor. Örgütte özel seçilen teröristler burada yaklaşık 3 ay eğitim alıyor. Örgüt, özellikle Türkiyede yapacağı eylemlere burada eğitilen mensuplarını gönderiyor.

Şanlıurfada 28 Ağustosta 2 polisi şehit eden PKK üyesi Erdal Dnin, emniyette verdiği ifadede, 3 ay Kamışlıya bağlı Rimelan kampında suikast eğitimi aldığını itiraf etmesi durumu gözler önüne serdi.

Derik (El Malikiyah) kampında da örgüte yeni katılan veya Kandilden gelen örgüt mensupları eğitim alıyor. Burada Suriyenin coğrafi konumu ve arazi yapısı hakkında bilgi veriliyor. Örgütün üst düzey yöneticisi ve sözde kamp sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı Halif El Muhammedden ideolojik ve psikolojik eğitim alan örgüt mensupları daha sonra becerilerine göre kantonlara dağıtılıyor.

29 Şubatta Suruç Alanyurt mevkisinde teslim olan PYDli Helin kod adlı Semra Tnin jandarmada verdiği ifadede, geçen yıl temmuzda Mersinin merkez Akdeniz ilçesi Çay Mahallesinde silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldığını ve ilk olarak Derik kampına götürüldüğünü anlatması dikkati çekti.

Kobaninin 15 kilometre güneyindeki Mıştanur kampı, örgütün lojistik ihtiyacını karşılıyor. PYDye DAEŞe karşı kullanması için verilen silah ve mühimmat burada depolanıyor. Kayıt altına alınan silah ve mühimmat, örgüt yönetiminin isteği üzerine kamplara ve çatışmanın olduğu yerlere götürülüyor.
Kampın, Kobaninin 10 kilometre güneyindeki Abu Naytullah hava üssü ve ABDnin Kobaninin 43 kilometre güneyindeki Harap İşk köyünde bulunan 35 hektarlık alanda kuracağı yeni hava üssüne yakın olması, PYDnin işini kolaylaştırıyor.

Terör örgütü PKK, PYDnin DAEŞle mücadele adı altında bazı devletlerden temin ettiği silah ve mühimmatı, Karaçoğ kampında aldığı kararla Türkiyedeki teröristlere gönderiyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024