Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1686 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 00:35

Suriyelilerin bitmeyen çilesi!

Büyüt
Küçült
Suriyelilerin bitmeyen

Bunun üzerine emniyet ve zabıta ekipleri, ilçedeki mültecileri bir okul bahçesinde topladı, ayrıca temel ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

Turizm sezonunun açıldığı Bodrumda esnaf, park ve bahçelerde kalan mültecilerin sorun yarattığını belirterek imza topladı. Sığınmacılara yardım ettiklerini vurgulayan grup, ilk olarak Bodrum Kaymakamlığına gitti.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdanın makamında kabul ettiği esnaf temsilcileri, turistlerin yoğun olduğu yerlerde hoş olmayan görüntülerin yaşandığını belirtti. Konunun vicdanı boyutu olduğuna dikkati çeken ve sığınmacıların daha iyi şartlarda barınabilmeleri için destek olacaklarını belirten grup, ancak bunun gelişi güzel değil de planlı bir şekilde olması gerektiğini dile getirdi.

Sığınmacılara Sen Bodruma gelemezsin denemeyeceğini söyleyen Kaymakam Gödekmerdan, belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile de görüştüklerini, dilencilik yapan, park ve bahçelerde yatanlarla ilgili gerekeni yapacaklarını, toplayıp ilgili yerlere göndereceklerini söyledi.

KOCADON: SAHİP ÇIKACAĞIZ

Grup ardından CHPli Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonu ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Başkan Kocadon, Valiliğimiz, emniyet ve jandarmamız, sivil toplum örgüleri ile tekrar oturup ortak bir karar altında birleşeceğiz. Sonuçta hepimiz üzülüyoruz. İnsanların bu durumda olması hepimizi üzüyor. Ama Bodrumun özelliklerini de unutmamak lazım. Elimizden geldiği kadar o insanlara da sahip çıkacağız dedi.

ESNAF ZİYARETTEN MEMNUN

Görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyleyen esnaflardan Osman Şirin, En büyük tehlike sağlık konusu. Sığınmacıların barınacak, yiyecek, giyecek sorunları var. Biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama parklarda, caddelerde esnafı da zor durumda bırakan görüntüler yaşanıyor dedi. Bir diğer esnaf Atilla Serttaş, İnsanlar yorum yapmadan önce gidip bu insanlarla konuşsun. Kim ister ki sokaklarda, parklarda yatmak. Kimse istemez. Devletimize, kaymakamımıza, belediye başkanına suç atmak bir Türkün örfüne yakışmaz. Kapımıza gelmiş olan mazluma yardım elini uzatmak onlarla aşımızı paylaşmak düşer dedi.

MÜLTECİLER TOPLATILDI

Esnaf ziyaretinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri, bugün 18.00den itibaren ilçedeki parkta ve bahçelerde yaşayan mültecileri toplayıp Cumhuriyet Ortaokulu bahçesine getirmeye başladı. Mültecilerin sağlık kontrolleri yapılacağı, ayrıca yemek ihtiyaçlarının da karşılanacağı belirtildi. Gelmek istemediğini belirten bazı mültecilerin, yoğun olarak kaldıkları Neyzen Tevfik Caddesinden uzaklaştığı görüldü.

Osman URAS / BODRUM (Muğla) (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024