Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 541 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2024 - 10:40

Suri kutlamaları nda 14 ölü, 3 bin 253 yaralı

Büyüt
Küçült
Suri kutlamaları nda  14 ölü, 3 bin 253
ran'da Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi yapılan Çarşamba Suri kutlamaları sürecinde yaşanan kazalarda, aralarında havai fişek, el yapımı patlayıcı ve maytap üreticilerinin de bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 253 kişi yaralandı.

 

Başkent Tahran'da akşam saatlerinde başlayan kutlamalarda havai fişekler, maytaplar ve zaman zaman el yapımı patlayıcılar kullanıldı, gökyüzü adeta duman bulutuyla kaplandı. Havai fişekler ve patlayıcı maddeler nedeniyle her sokak ve cadde barut kokusuyla doldu.

Bazı parklarda toplananlar havai fişek gösterilerini izlemeyi tercih ederken, diğerleri ateşin üstünden atlamayı seçti. Şehrin dört bir yanında duyulan patlama sesleri gece yarısına kadar aralıksız devam etti.

Mehr Haber Ajansı'na göre, 20 Şubat'ta başlayan hazırlık sürecinden 12 Mart'ta başlayan ülke genelindeki Çarşamba Suri kutlamalarına kadar 24.00 itibarıyla 14 kişi hayatını kaybetti ve 3 bin 253 kişi yaralandı. Yaralılardan 189'u uzuvlarını kaybederken, 981'inde çeşitli derecelerde yanık oluştuğu belirtildi.

Tahran Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Celal Meleki, dün saat 07.00'den saat 22.30'a kadar toplam 6 bin 416 acil yardım çağrısı aldıklarını ve itfaiye ekiplerinin 230 olaya müdahale ettiğini söyledi.

İran'da yeni yıl (Nevruz) öncesi yılın son çarşamba gecesi yapılan kutlamalarda özellikle çocuklar ve gençler; yakılan ateşlerin üzerinden atlayarak, havai fişek, el yapımı patlayıcı ve maytapları ateşe veriyor. Bu kutlamalar ve öncesindeki hazırlıklarda yaşanan kazalar, her yıl ülkede onlarca kişinin ölümüne ve yüzlercesinin yaralanmasına neden oluyor.

Hicri Şemsi takvimin kullanıldığı İran'da Nevruz, 21 Mart'ta başlıyor.

 

İran ,Kutlama ,Suri ,ölü , Yaralı 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024