Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 7396 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2015 - 15:01

Surda tarihi camiye terör saldırısı

Büyüt
Küçült
Surda tarihi camiye terör

 Diyarbakırın Sur ilçesinde PKKlı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı, kentin ilk Osmanlı eseri Fatihpaşa Camisinde yangına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesindeki Fatihpaşa Camisinde (Kurşunlu Camisi) sabah saatlerinde yangın çıktı.

 

Teröristlerce atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangına müdahale için bölgeye gönderilen itfaiye ve polis ekiplerine örgüt mensuplarınca ateş açıldı. Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle ekiplerin müdahalede bulunamadığı yangında, tarihi caminin büyük oranda zarar gördüğü öğrenildi.

İlçede 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanında uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından polis ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilen hava destekli operasyon sürüyor.

 

Teröristler, 1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle Kurşunlu diye de anılan, Diyarbakırdaki ilk Osmanlı eseri camiye bir süre önce de uzun namlulu silahlarla ateş açmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü.
Tarihi Fatihpaşa, Arap Şeyh, Hacı Hamit ve Hasırlı camileri ile Ermeni Katolik ve Protestan kiliselerinin çevresinde teröristlerce kazılan hendeklere ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklanmıştı.

Teröristlerce önceki gün Kurşunlu Camisinin içinden açılan ateş sonucu Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Katırlı yaralanmış, hastanedeki müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024