Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1961 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Aralık 2015 - 17:12

Surda çatışmalar yoğunlaştı

Büyüt
Küçült
Surda çatışmalar

Diyarbakırın merkez Sur İlçesinde 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanında uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 7inci gününe girerken, kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar da aralıksız devam ediyor. Operasyon kapsamında ilçede zaman zaman çatışmalar şiddetleniyor. Bugün öğleden sonra ilçeden sık sık gelen silah ve patlama sesleri kentin bir çok noktasından duyulurken, çatışmaların yaşandığı bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü.

Süren çatışmalar nedeniyle Surda yaşayan bazı vatandaşların telefonlarla polisi arayarak, bölgeden çıkmak için yardım istediği belirtildi. Polis, evlerinden çıkmak isteyen vatandaşları zırhı araçlarla ilçe dışına çıkardı. Bugün yaşanan çatışmalar sırasında 1 kişinin öldüğü öğrenildi. Polis, yetkilileri Surda sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKKlının öldürüldüğünü söyledi.

KENT MERKEZİNDE OLAYLAR ÇIKTI

Diyabakırın merkezi olan merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semtinden saat 13.30 sıralarında olaylar çıktı. Alışverişin yoğun olduğu saatlerde Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında çocukların da bulunduğu bir grup barikatlarla caddeyi kapatmak istedi. Polis gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruplar, polis zırhlı araçlarına taşlı saldırıda bulundu. Bu sırada cadde üzerindeki esnaflar olaylar nedeniyle kepenklerini kapattı. Polis, bir süre devam eden olayların ardından grupları dağıttıktan sonra cadde üzerinde TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldı.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024