Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2562 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ocak 2016 - 10:24

Sultanahmet saldırısındaki 6 saniyelik sır çözüldü

Büyüt
Küçült
Sultanahmet saldırısındaki 6 saniyelik sır

İstanbul Sultanahmette 10 kişinin ölümü, 15 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ayrıntıları ortaya çıktı. RDX ve TNT karışımı patlayıcıların bulunduğu intihar yeleği giyen ve Sultanahmet Camisi D Kapısından çıkarak meydandaki turist kafilesinin yanına gelen canlı bomba Nabil Fadlının saat 10.20 sıralarında üzerindeki 2 el bombasından ilkinin pimini çektiği anlaşıldı.

El bombası patlamazken pimin sesini duyan rehber Sibel Şatıroğlu çevresindekilere Almanca Kaçın diye bağırdı. Bu sırada Fadlı ikinci el bombasının pimini çekti. Standart el bombasının pimi çekildikten 3 saniye sonra patladığına dikkat çeken yetkililer, ikinci bombanın patlamasına kadar geçen 6 saniyelik sürenin ve rehberin kaçın uyarısının daha çok ölümle sonuçlanabilecek saldırının etkisini sınırladığını belirtti.

CANLI BOMBAYLA GELENLERE GÖZALTI

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırıyla ilgili operasyonlarda canlı bombayla beraber İstanbula gelen 4 kişinin de aralarında olduğu 7 Suriyeliyi gözaltına aldı. Emniyet yetkilileri gözaltındaki diğer 3 Suriyelinin El Muhaberat ile bağlantılı kişiler olduğunu iddia ederken, yetkililerin bu kişilerin Fadlı ile İstanbulda buluşarak saldırı planlarını aktaran ve patlayıcıları vererek yönlendiren şüpheliler olduğunu değerlendirdikleri belirtildi.

 

2 GÜN SONRA AYNI YERDE

Canlı bombayı görünce turistleri Almanca Kaçın diye uyararak daha fazla can kaybı olmasını önleyen turist rehberi Sibel Şatıroğlu saldırıdan 48 saat sonra dün saat 10.20de aynı yerdeydi. Yaşamını yitiren 10 kişi için saygı duruşunda bulunan Satıroğlu, gözyaşlarını tutamadı. Açıklama yapmayan Şatıroğlu arkadaşlarınca olay yerinden götürüldü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024