Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2431 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Ocak 2016 - 13:02

Sultanahmet saldırısı sonrası Ankarada alarm

Büyüt
Küçült
Sultanahmet saldırısı sonrası Ankarada

İstanbuldaki canlı bomba saldırısından önce tüm güvenlik birimlerinin, IŞİD saldırısı konusunda uyarıldığı ortaya çıktı. MİT ulaştığı istihbarat bilgisini, 17 Aralık 2015 ve 4 Ocak 2016 tarihinde güvenlik birimleriyle paylaştı.

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyunun haberine göre, uyarı yazılarında, Terör örgütü DEAŞın (IŞİD), Türkiyede yaşayan gayrimüslimlere, yabancı uyruklu kişilere, turizm bölgelerine, yabancı ziyaretçilerin yoğun bulunduğu veya ziyaret ettiği noktalara veya ilgili ülkelerin büyükelçilik ve konsolosluklarına, ülke içindeki NATO noktalarına canlı bomba eylemcileriyle eylem planladığı istihbaratı yer aldı.

19 KİŞİ EYLEM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yazıda sınır illerinden yasadışı biçimde Türkiyeye giren canlı bombaların İstanbul ve Ankaraya geçiş yapmış olabileceği belirtilerek, söz konusu eylemcilerin Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine de geçiş yapabilecekleri de vurgulandı.

Uyarı yazısında bazılarının Suriyeden ayrıldığı değerlendirilen çoğu Suriye uyruklu 9u kadın 19 kişinin isimleri de yer aldı.

ANKARADA ALARM DURUMU

Öte yandan Sultanahmet Meydanındaki kanlı saldırının ardından Ankarada da alarm durumuna geçildiği belirtiliyor. Habertürk gazetesinden Mustafa Türkün haberine göre, Bakanlıklar, Genelkurmay, kuvvet komutanlıkları, Meclis çevresi ve diğer kritik birimlerde görevli koruma polisleri uyarılarak alarm durumuna geçirildi. İnsanların yoğun olduğu meknlarda sivil polisler emniyet tedbiri aldı.

PATLAMADAN 10 SAAT ÖNCE UYARI

Ankarada bir süre önce yapılan IŞİD operasyonunda yakalanan bir şüphelinin ifadesi doğrultusunda, patlamadan 10 saat önce istihbarat paylaşımı yapıldığı ve İstanbulda bir hücre yapılanmasının eylem hazırlığında olduğunun vurgulandığı kaydedildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024