Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 542 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Kasım 2023 - 03:50

Starlink uyduları Gazzede İsrail’in onayı olmadan çalışamayacak

Büyüt
Küçült
Starlink uyduları Gazzede  İsrail’in onayı olmadan
İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, ABD’li milyarder Elon Musk ile sahibi olduğu Starlink uydularının Gazze Şeridi’nde İsrail’in onayı olmadan internet sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

İsrail ve Filistin’deki çatışmalarla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen SpaceX ve Tesla'nın sahibi milyarder iş adamı Elon Musk, Starlink uyduları konusunda İsrail ile anlaşmaya vardı. İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi yaptığı açıklamada Musk ile prensipte anlaşmaya vardıklarını belirterek, “Bu önemli anlaşma sonucunda Starlink uyduları, İsrail'de Gazze Şeridi de dahil olmak üzere yalnızca İletişim Bakanlığı'nın onayıyla çalıştırılabilecek” dedi. Karhi ayrıca Musk’ın İsrail ziyaretinde önemli bilgiler edinmesini ve ziyaretinin Yahudi halkıyla ilişkilerini geliştirmesine katkı sağlamasını umduğunu ifade etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmesi beklenen Elon Musk'ın sabah saatlerinde başkent Tel Aviv’e geldiği belirtilmişti.
İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle iletişim alt yapısı hasar görmüş ve bölgede internet kesilmişti. Elon Musk geçtiğimiz ay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölgedeki uluslararası insani yardım kuruluşlarına iletişim bağlantısı desteğinde bulunacaklarını söylemişti.
Elon Musk daha önce yaptığı bir açıklamada ise "Eğer Gazze'de birinin çocuğunu öldürürseniz, bir İsrailliyi öldürecek en az birkaç Hamas üyesi ortaya çıkarmış olursunuz" ifadelerini kullanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024