Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2329 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2015 - 05:38

Sosyal LYS zorlamadı

Büyüt
Küçült
Sosyal LYS
Güncel Haberleri › Sosyal LYS zorlamadı haberi Üniversite maratonunun ikinci virajı LYS dün sosyal bilimler ayağıyla başladı. Tarih, coğrafya, felsefe ve din sorularını yanıtlayan adaylar Zorlanmadık dedi.

LİSE sonların önceki gün yaşadığı karne ve tatil heyecanı yerini iki haftalık Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonuna bıraktı. Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan LYS dün sosyal bilimler ayağıyla başladı. Sabah erken saatlerden itibaren sınava girecek okullara gelen yaklaşık 473 bin 441 aday kimlik kontrolünden geçtikten sonra sınıflara alındı. Tek oturumda uygulanan ve 135 dakika süren LYS-4te adaylar tarih testi, coğrafya-2 testi ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerini yanıtladı. Bin 624 binada gerçekleşen sınavlarda salonlar, ÖSYM tarafından kurulan güvenlik kameraları ile izlendi.

Soruların yüzde 20si sitede...

ÖSYM sınav bitiminde internet sitesinden “14 Haziran 2015 (bugün) saat 21.00de soruların yüzde 20si internet sayfasından, tamamı Aday İşlemleri Sisteminden (AİS) yayınlanacaktır” bilgisi paylaştı. Adayları bugün LYS-1 ve LYS-5, önümüzdeki hafta cumartesi LYS-2, pazar da LYS-3 oturumları bekliyor. Matematik ve geometri testinin yer aldığı LYS-1 sabah 10:00, LYS-5 yabancı dil sınavı ise saat 14:30da başlayacak. Yabancı dil sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak.

SINAVLAR İLÇELERDE DE YAPILSIN

Kızı Edirnede sınava giren Nuray Baymaz LYS için Keşandan sabahın erken saatinde geldiklerini söyleyerek “İlçelerde bu sınav yapılmadığı için aileler ve çocukları sabah erken saatte illere geliyor. İlçelerde de sınav yapılmış olsa veliler ve çocuklar için güzel bir durum olur. Yani bu kadar 200 kilometre yolun yorgunluğu ve çocukların stresi yetiyor. LYSnin ilçelerde de yapılması gerekir. Sınav bu şekilde olduğu için gerginlik yaşanıyor” diye konuştu.

OKULUNU KARIŞTIRDI İMDADINA POLİS KOŞTU

Düzcede sınava gireceği okulu karıştıran Handenur Ö, kapıdan girmeye çalıştığı sırada görevliler tarafından yanlış geldiği söylenmesi üzerine panik oldu. Genç kızın imdadına okulda görevli polisler yetişti. Polis ekipleri çevirdikleri bir ticari taksi sürücüsü ile pazarlık edip genç kızın sınava gireceği okula yetiştirmesini istedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024