Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2126 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2016 - 10:53

Skandal sonrası Diyanet o platformu kapattı

Büyüt
Küçült
Skandal sonrası Diyanet o platformu

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet üzerinden yöneltilen, Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikhını düşür mü? sorusuna, Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikha bir etkisi yoktur ve Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir ifadelerinin yer aldığı skandal bir yanıt vermişti.

ÖNCE FETVA SİTEDEN KALDIRILDI

Tepkiler sonrası Diyanet önce baba-kız fetvasını internet sitesinden kaldırdı. Verilen fetvaya yönelik tepkiler devam edince Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesi bir süre bakıma alınarak kapatıldı.

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU: KESİNLİKLE BÖYLE BİR FETVAMIZ OLMAMIŞTIR. OLMAZ. OLAMAZ

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş açıklamada bulundu. Din İşleri Yüksek Kurulunun böyle bir fetvasının olmadığını ve olamayacağını vurgulayan Keleş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla öncelikle gün boyu yürüyen bu kötü kampanyadan dolayı derin bir üzüntü içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır. Olmaz. Olamaz. Bugün yaşanan üzücü olayla ilgili Diyanet İşleri Başkanımızın talimatıyla geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Alınan güvenlik hizmeti raporuna göre Din İşleri Yüksek Kurulumuzun sitesi son günlerde pek çok saldırıya maruz kalmıştır. Başkanlığımızın temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezatlık teşkil eden, Başkanlığımıza ve Yüce Dinimiz İslama yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı sabotajın sorumluları en kısa zamanda tespit edilerek adalete teslim edilecektir. Dini Soruları Cevaplandırma Platformunu her türlü istismarı önlemek için bugünden itibaren kapatmak zorunda kaldığımızı üzülerek ifade etmek isterim. Son olarak milletimizin her ferdinden istirham ediyorum: Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için önemli bir müessesedir. Bu müesseseyi bu tür yalan yanlış haberlerle yıpratmayalım.

İşte Diyanetin sitesinde sorulan soru üzerine verilen o fetva (Aşağıda)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024