Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2441 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2015 - 14:55

SİYASİ RAKİP DEĞİL SADECE GAZETECİYİZ

Büyüt
Küçült
SİYASİ RAKİP DEĞİL SADECE
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti karşıtı yayınlarına ana muhalefet partisi edasıyla devam eden Doğan medyanın patronu Aydın Doğan ilginç açıklamalarda bulundu.

“Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı a idam” manşetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana göndermede bulunmasıyla gündeme gelen ve dün yayınladığı bir haberle AK Partiye de muhalefet partisi edasıyla resmen bayrak açan Hürriyet gazetesi sahibi olan Aydın Doğan, bugün Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı.

Seçimin partiler arasında bir yarış olduğunu söyleyen Doğan, “Biz parti değiliz ve bu yarışta yokuz. Bizi taraf olarak göstermek ve düşman ilan etmek inandırıcı değildir. Her partiye eşit mesafedeki duruşumuzu, hiçbir partiyi düşman olarak görmeyen tarafsız yayıncılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

width=100HÜRRİYET AK PARTİYE KARŞI RESMEN BAYRAK AÇTI

Doğan, Kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlarım, 7 Hazirana az bir zaman kaldı. Bu toplantının amacı, seçim öncesi yayınlarımızın ilkelere uyumunu değerlendirmek. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Seçim sürecine girdiğimizden bu yana, yayınlardan sorumlu tüm arkadaşlarımıza tavsiyemiz şu olmuştur:

‘Biz bağımsız ve tarafsız yayıncılık yapan bir medya grubuyuz. Hiçbir siyasi parti ile bağımız yok. Tek sorumluluğumuz, okuyucu ve izleyicilere karşı. Onlara objektif haber vererek, bilgi alma haklarını karşılamamız lazım. Hiçbir siyasi partiye haksızlık yapmamaya dikkat edelim. Tüm partilere eşit mesafede duralım. Kararı seçmenlerin hür iradesi verecek. Kimse bu iradeye gölge düşürmesin.”

İşte Doğanın açıklamalarından satır başları:

“SİYASİ RAKİP DEĞİL SADECE GAZETECİYİZ”

Şu hususu bir defa daha vurgulamak isterim.

Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Partinin muarızı değiliz. Rakibi hiç değiliz. Biz sadece gazeteciyiz. Mesleğimiz ve işimiz bu. Bu işten para kazanıp, bağımsız yayıncılık yapıyoruz.

Ne eskiden ne şimdi, hiçbir hükümetten özel bir himaye görmedik, ayrıcalık ve hakkımız olmayan hiçbir şey istemedik ve almadık.

“ÇİZGİMİZİ DEĞİŞTİREMEYECEKLER”

Yayıncı olarak, seçim kampanyasının bir tarafı veya aktörü olarak gösterilmekten rahatsızlık duyuyoruz. Bunu hiçbir şekilde hak etmiyoruz. Seçim, partiler arasında bir yarıştır. Biz parti değiliz ve bu yarışta yokuz. Bizi taraf olarak göstermek ve düşman ilan etmek inandırıcı değildir.

İstedikleri kadar gayret etsinler, tarafsız, hakkaniyetli, her görüşe yer veren yayıncılık çizgimizin değişmesini başaramayacaklar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024