Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2616 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Aralık 2015 - 16:36

Şırnak Valiliği cenazeler için PKKyı suçladı

Büyüt
Küçült
Şırnak Valiliği cenazeler için PKKyı

Cizre ve Silopide çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin, Şırnak Devlet Hastanesi morgunda, kucak kucağa bekletildiğini açıklayan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemire, Şırnak Valiliğinden yazılı yanıt geldi.

 

 

Valilik açıklamasında, Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada ilimiz Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı sebebiyle cenazelerin morgda tutulduğu ve defnedilemediği yönünde çıkan haberlerin tamamı asılsız ve gerçek dışı haberlerdir. Cizre ve Silopi ilçelerimizde vatandaşlarımızın sağlık, gıda, ilaç, cenaze defin hizmetleri ve diğer temel ihtiyaçları Kaymakamlıklarımızca titizlikle karşılanmaktadır.

Sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren Silopi ve Cizrede 15 cenaze mezarlıklara defnedilmiştir. İlimizde morgda bekleyen cenazelerin tamamının adli işlemleri tamamlanmış olup cenaze sahiplerinin cenazeleri almaları beklenmektedir. Ancak bölücü terör örgütü mensupları ve yandaşlarının cenazeleri bir şov ve provokasyon aracı haline getirmek için cenaze sahibi ailelere yaptıkları baskı ve tehditlerle, ailelerin cenazeleri alıp defnetmelerine mani olmaktadırlar. Cenazelerin alınıp defnedilmesi için hiç bir engel olmamasına rağmen bölücü terör örgütleri mensupları ve yandaşlarının tehditleri sonucu aileler cenazeleri alıp defnedememektedirler denildi.

ekvan KÜDEN/ŞIRNAK/DHA

şırnak,silopi,cizre,açıklama,valilik





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024