Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2295 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 14:14

Sınırlara Genel Komutanlık Geliyor

Büyüt
Küçült
Sınırlara Genel Komutanlık
Türkiye in sınır risklerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Suriyedeki ortam PYD-PKK ın IŞİDle savaşan meşru bir güç olarak görülmesine yol açıyor dedi. Özel, sınır güvenliği için merkezi bir komutanlık kurulacağını da açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Suriye, IŞİD ve PKKya yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Savunma ve Havacılık Dergisi e açıklamalrda bulunan Org. Özel, Suriyedeki ortamın, PYD-PKK ın terör örgütü kimliğinden ziyade IŞİD ile savaşan meşru bir güç olarak görülmesine yol açıyor dedi. Org. Özel, sınır güvenliği için merkezi bir komutanlık kurulacağını da açıkladı.

SAVAŞ RİSKİ ORTADAN KALKMADI

İyimser öngörüde bulunmak güç diyen ve bölgede Türkiye için savaş riskine işaret eden Orgeneral Özel, Ekonomik çıkarlarda yaşanacak çatışmalar, kutuplaşmalar ve azalan kaynaklar için sürdürülen mücadeleler değerlendirildiğinde, bulunduğumuz coğrafyada konvansiyonel bir harbin yaşanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını söylemek yanlış olmayacaktır diye konuştu.

MEŞRU GÜÇ OLARAK GÖRÜLMESİNE YOL AÇIYOR

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki gelişmelerin, iyimser öngörülerde bulunulmasını güçleştirdiğini belirten Özel, Irak ve Suriyede yaratılan ortam DEAŞın giderek güçlenmesine, bütün dünyadan birçok Radikal savaşçının bölgeye akmasına ve PYD/PKK ın terör örgütü kimliğinden ziyade DEAŞ ile savaşan meşru bir güç olarak bölgede görülmesine yol açmaktadır. açıklamasında bulundu.

PKK FARKLI ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

Bölücü terör örgütü, Irak ve Suriyede yaşanan gelişmeler doğrultusunda elde ettiği kazanımları artırmaya çalışırken aynı zamanda kendisini ve diğer ülkelerdeki uzantılarını masum göstererek farklı bir algı oluşturmaya çalıştığını belirten Örg. Özel, Sınır birliklerinin güçlendirileceğini, birliklerin yasal yetkilerinin de yeniden düzenleneceğini kayedetti. Çalışmaya göre 317 sınır karakolu tek bir komutanlık altında birleştirilecek. bilgisini verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024