Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1694 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Haziran 2015 - 12:23

Sınırda sabaha kadar çatışma! IŞİD püskürtüldü

Büyüt
Küçült
Sınırda sabaha kadar çatışma! IŞİD

IŞİD, Kilisin karşısındaki Suriyenin Halep kentinin Azez ilçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısının karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısını ele geçirmek için geçen pazar günü saldırı başlatmıştı. Elbeyli İlçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısı arasındaki güzergah üzerindeki bazı köyleri ele geçiren IŞİD militanlarının ilerleyişi sırasında, yoğun olarak Türkmenlerin yaşadığı köylerde yaşayanlar evlerini terk etti.

Çoğunluğu Türkmen olan yüzlerce kişi ınıra akın etti, Es-Selame Sınır Kapısı yakınlarındaki çadırkente ve yine sınır hattında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Bazı kişiler ise tel örgüleri aşarak Türkiyeye geldi ve Kilisteki akrabalarının yanına gitti.

SABAHA KADAR ÇATIŞTILAR


Fetih Ordusu adını vererek bir araya gelen İslami Cephe, Özgür Suriye Ordusu, El Nusra ve Türkmen birlikleri, gece IŞİDe karşı saldırı başlattı. Muhalif gruplar gece saat 01.00den itibaren ilerleyişini durdurmak istediği IŞİD militanları ile çatışmaya başladı. Suriyenin Türkiye sınırındaki Soran, Delha, Bilid, Baragat, Keferğenni, Havar ve İgde köylerindeki yoğun çatışmalar sabaha kadar sürdü.

Çatışmalar sırasında sık sık duyulan silah ve bomba sesleri Türkiye tarafında tedirginliğe yol açtı. Sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, çatışmalar sırasında bir havan mermisinin Es-Selame Sınır Kapısı yakınlarına düşmesi üzerine güvenlik amacıyla Öncüpınar Sınır Kapısında karartma uygulandı, buradaki görevliler güvenli bölgeye çekildi.

IŞİD MİLİTANLARI ÇEKİLDİ


Havanın aydınlanmaya başlamasıyla birlikte çatışmalar yerini sessizliğe bıraktı. Suriyedeki muhalif gruplar, çatışmaların ardından IŞİD militanlarının birkaç gün önce kontrolünü sağladıkları köyleri terk ederek geri çekildiğini bildirdi.

Püskürtülen IŞİD militanlarının, denetimini sağladıkları Çobanbey Tren İstasyonunun Suriye tarafındaki Bab bölgesine çekildiği belirtilirken, yaşanan gelişmelerin ardından sınır hattındaki önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Çekilen IŞİD militanlarının yeniden saldırıya geçebilecekleri de öne sürüldü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024