Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2191 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Haziran 2015 - 08:19

Sınır ötesi operasyon masada

Büyüt
Küçült
Sınır ötesi operasyon
Güncel Haberleri › Sınır ötesi operasyon masada haberi

Devletin Zirvesi, Suriye gündemiyle toplanıyor. Sınır ötesi operasyon dahil her seçenek masada. Kaynaklar: Ulusal güvenliğe dair tehdit oluşursa, ne gerekiyorsa yapılır diyor.

Zeynep Tuğrul

Suriye sınırında yaşanan terör, demografik operasyon ve mülteci akını gibi tehditlere verilecek yanıt, bugün MGK masasında tüm detaylarıyla ele alınacak. STARa konuşan kaynaklar, “sadece mevcut durum değil, gelecekte olası senaryolar da ele alınacak. Suriyede, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturacak bir durum gerçekleşirse, buna ne yanıt verilmesi gerekiyorsa, verilecektir” diyerek, “Sınır ötesi operasyonun seçeneğinin de değerlendirileceği” mesajını verdi. 

Devletin Zirvesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının yoğun gündeminin birinci başlığını ise Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmeler oluşturacak. Bu kapsamda, PKKnın Suriye ayağı PYDnin bölgede Arap ve Türkmenlere yönelik demografik operasyonları, koalisyon güçlerinin hava bombardımanlarının bölgedeki etki ve etkisizliği, DAEŞ terör örgütünün faaliyetleri ve Türkiyeye yönelik mülteci akını askeri, diplomatik, siyasi ve istihbarat ayaklarıyla değerlendirilecek.

TSK direktifi en kritik konu

Bu kapsamda, hükümetin TSKya verdiği yetkinin nasıl, hangi şartlar altında ve ne zaman kullanılacağına ilişkin ihtimal planları, toplantının en kritik konusunu oluşturacak. Siyasi koridorlarda, Suriyede “Güvenli bölge” oluşturulması konusunun da “Ulusal güvenlik tedbirleri” kapsamındaki seçeneklerden biri olduğu konuşuluyor. Kaynaklar, operasyonel açıdan ise, Türkiyenin tüm hazırlıklarının tam olduğu bilgisini veriyor. Olası operasyonun 110 kilometrelik hat içinde, fiziki koşullara göre yer yer 28 ila 33 km derinlikte olabileceği belirtiliyor. Lübnanın güneyindeki “Tampon Bölge” uygulamasına dikkat çeken kaynaklar, güvenli bölge konusundaki seçenekleri, “Esadın Rusya ve İran aracılığı ile ikna edilmesi”, “BMden karar çıkması” ya da “Lübnan modeli” olarak sıralıyor. MGK bildirisinde, uluslararası topluma da önemli çağrılar çıkması bekleniyor. Bildiride, Suriyedeki insanlık dramına, teröre ve istikrarsızlığa daha fazla duyarsız kalınmaması gerektiği vurgulanacak. Bu anlamda bildiride yer alacak, “Türkiyenin ulusal güvenliğine tehdit olarak algıladığı her durumda da harekete geçeceği” mesajı, uluslar arası topluma da bir gönderme içerecek.

İnsani yardıma devam

MGK Bildirisinde, Türkiyenin Suriyedeki sivil halk ve ılımlı muhalefete insani yardımlarının devam edeceği de vurgulanacak. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024