Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2581 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Kasım 2015 - 11:16

Silvanda ölü sayısı 4e çıktı

Büyüt
Küçült
Silvanda ölü sayısı 4e

Diyarbakırın Silvan İlçesinde geçen Salı günü saat 05.00den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, PKKlı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Diyarbakır Valiliği, çatışmalarda PKKlı Müslüm Tayyarın öldürüldüğünü açıkladı. Tayyarın, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından arındığı belirtildi. Silvanda dünkü çatışmalarda 20 yaşındaki Sertip Polat da öldü. Güvenlik güçleri Polat ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

 

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Çatışmaların sürdüğü mahallelerde dün akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezicinin vurulduğunu gören halası 55 yaşındaki İsmet Gezici de gittiği olay yerinde çatışmanın ortasında kalarak silahla yaralandı. Yaralı Engin Gezici ile halası İsmet Gezici, Silvan Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Diyarbakıra sevk edildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti.

2 POLİS YARALI

Silvanın Azizoğlu Caddesi üzerinde dün çıkan çatışmalar sırasında da 1 komiser yardımcısı ile 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler hastanede tedavi altına alındı.
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde dün gece de silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalar sırasında sokağa çıkma yasağının bulunmadığı Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesindeki bir eve dün gece roketatar isabet etti. Apartmanın 3üncü katındaki dairenin mutfak bölümüne isabet eden roketatar hasara neden olurken, şans eseri yaralanan olmadı. Polis ekipleri roketatarın isabet ettiği evde incelemelerde bulunup, roketatarın parçalarını incelemek üzere aldı.

DHA-Diyarbakır / Silvan - Ergün YILMAZ/SİLVAN(Diyarbakır)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024