Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2646 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2015 - 13:15

Silopi ve Cizrede sokağa çıkma yasağı

Büyüt
Küçült
Silopi ve Cizrede sokağa çıkma
Şırnakın Silopi ve Cizre ilçelerinde saat 23:00dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Cizre veSilopi ilçelerinde bugün saat 23.00en itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Vali Su, şöyle dedi:

İlimiz Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölücü terör örgütü mensupları tarafından mayın ve patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve hendeklerin bertaraf edilmesi ve vatandaşlarımızın can, mal güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu un 11/C maddesi gereğince 14.12.2015 günü saat 2300en itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bölücü terör örgütünün vatandaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere özgürlük, güvenlik, mülkiyet gibi temel hak ve hürriyetlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdiği mayınlı, patlayıcı tuzaklı barikat ve hendekler yaptığı bu eylemlerle vatandaşlarımızın gündelik yaşamını sürdürmesini ve başta sağlık olmak üzere temel kamu hizmetlerinden faydalanmasını engellediği ve vatandaşlarımıza her türlü maddi ve manevi zararlar verdiği kamuoyumuzun malumlarıdır. Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini kullanabileceği huzur ortamını ve kamu düzenini sağlamak maksadıyla vatandaşlarımıza her türlü maddi ve manevi destek sağlanacaktır. Bu anlamda vatandaşlarımızın müsterih olmasını diliyor bütün vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum./

ÖĞRETMENLER İLÇEYİ TERK ETMİŞTİ

Cizre ve Silopideki öğretmenlere SMS gönderilerek hizmet içi eğitime alındıkları bildirilmiş. Mesajı alan öğretmenler dün ilçeyi terk etmişti.

 

Kaynak : DHA

slopi,cizre,sokağa çıkma yasağı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024