Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2008 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2015 - 07:20

Silahla oy topluyorlar

Büyüt
Küçült
Silahla oy
Güncel Haberleri › Silahla oy topluyorlar haberi

Ağrıda oylarını HDPye vermeleri için köylüleri tehdit eden teröristler, güvenlik güçlerine ateş açtı. Biri üsteğmen, üçü uzman çavuş 4 asker yaralandı. Çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü, 1 PKKlı yaralı ele geçti.

PKK, Ağrının Diyadin ilçesindeki köylüleri tehdit ederek oylarını HDPye vermeleri yönünde baskı yaptı. Güvenlik güçleri devreye girince, teröristler ateş açarak saldırdı. Genelkurmay açıklamasına göre, Yukarıtütek köyünde terör örgütünün talimatıyla ‘Bahar Şenliği adı altında etkinlik düzenlendi ancak bu etkinlikte köylülere ‘bir partinin adaylarına oy vermeleri yönünde baskı yapıldı. Bu yönde istihbarat alan güvenlik güçleri, silahlı baskı olmaması ve olay çıkmaması için önlemi almak üzere Valililik talimatıyla bölgeye askeri birlik gönderdi. Ancak askeri birliğin intikali sırasında teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerler ateşe karşılık verirken, ilk saldırı sırasında 4 asker yaralandı.

Biri üsteğmen 3ü uzman

 

Valilik ise yaralı 4 askerden birinin üsteğmen, üçünün uzman çavuş olduğunu duyurdu. Uzmanlardan birinin durumu ağır. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, askeri helikopterler ve karadan komando birlikleri sevk edildi.

5 terörist öldürüldü

Teröristlerin etkisiz hale getirildiğini açıklayan ve saldırıyı sert bir dille lanetleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, herkesi aklını başına toplaması için uyardı. Genelkurmay  çatışmada 5 teröristin ölü 1 teröristin ise yaralı ele geçirildiğini açıkladı. 

Silahlı seçim çalışması!

Terör örgütünün 30 Mart 2014 yerel seçimi ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında da birçok ilde seçmenleri ‘belli adaylar lehine oy vermeleri konusunda tehdit ettiği güvenlik raporlarına yansımıştı. Önceki seçimlerde de özellikle Ağrı, Van, Bingöl ve Siirtte terör örgütünün desteklediği partinin dışındaki adaylara oy veren köyler ve bazı uzak mahallelere silahlı gruplarca baskın yapıldığı, vatandaşların toplanarak, “Bu sandıklardan şu adaylar dışında oy çıkarsa hesabını verirsiniz” yönünde tehdit edildiği belirtildi. Güvenlik kaynakları, ‘çözüm süreci ile siyasi özgürlüklerin genişletildiğini ancak terör örgütünün süreci sabote edecek şekilde HDP lehine ‘silahlı seçim çalışması yaptığını belirtiyorlar.

Seçim özgürlüğü sağlanır

PKKnın Ağrıdaki hain saldırısına gerekli cevabın Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verildiğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kimse şüphe etmesin. İnsanlarımızın özgür iradeleriyle oy kullanacakları seçimin güvenliği mutlaka sağlanacaktır” dedi.

Daha önce uyarmıştı

Davutoğlu,  daha önce de, Doğu ve Güneydoğuda terör örgütünün halka HDP lehine ‘silahlı baskı yaptığına dair bilgiler olduğunu vurgulayarak, şöyle demişti: “HDP ve arkasındaki örgütsel yapı köy köy gidip ‘burada yüz seçmen var yüzünün de oyu bana çıkmazsa size gösteririz diye tehditler savururlarsa, İstanbulda gelip özgürlük şarkıları okuyamazlar.” 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024