Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1786 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2015 - 17:34

Sidar Çevik ve halası yan yana defnedildi

Büyüt
Küçült
Sidar Çevik ve halası yan yana

Edinilen bilgiye göre, Ankarada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Başak Sidar Çevik ve halası Nurgül Çevik memleketi Suruçta defnedildi. Hastane morgundan alına cenazeler Mıdep köyüne götürüldü. Cenazelerin köyde bekleyen yüzlerce kişi karşıladı. Kadınlar tarafından araçtan alına cenazeler yine kadınlar tarafından omuzlara alınarak namazın kılınacağı alana götürüldü. 22 yaşındaki Başak Sidar Çevikin tabutuna beyaz gelinlik örtüldü. Cenazeler kılınan namazın ardından köy mezarlığına götürüldü. Tabutlarla birlikte yürüyen yakınlar sinir krizleri geçirdi.

HER İKİ MEZARIN ORTASINDA GÜÇLÜKLE DURDU

Binlerce kişi uurlamaya geldi

Cenazeler, HDP Şanlıurfa Milletvekillerinin de katılımıyla yan yana defnedildi. Her iki mezarın ortasında duran İzzet Çevik ayakta durmakta güçlük çekti. Bir kızının, bir de kız kardeşinin gömülüşünü izleyen İzzet Çevike yanında duran yakınları destek olmaya çalıştı. Cenazeler gömüldükten sonra bir konuşma yapan İzzet Çevik, kızı ve kız kardeşinin barış güvercini olduğunu belirtti.

130A YAKIN GÜVERCİN ÖLDÜ

Kızının tabutuna omuz verdi

Eşinin de hastanede yattığını ve onun da bir barış güvercini olduğunu söyleyen İzzet Çevik, Dostlar, arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz, sağ olun. Kendimizle yalnız kaldığımız zaman ne kadar güçsüz olduğumuzu görüyorduk. Siz geldiniz, bize güç verdiniz. 130a yakın güvercin öldü. Bunun iki katı, üç katı, haberleri izlemiyorum, şu anda sakat. Bunlar güvercindi. Bir yoldaşın dediği gibi güvercinler bu ülkede vurulmazdı. Bizde de güvercin ürkekliği vardı. Burada da iki tane güvercin yatıyor. Diğerlerini saygıyla selamlıyorum. Bunları öpüyorum. Vekil arkadaşlarım siyasi olarak söyleyeceklerini söylediler. Ben şöyle bir şey söylemek istiyorum; Nurgül emekçi bir kadındı. 8 tane erkek kardeşin, abinin tek kız kardeşiydi. Hayatı boyunca çok çalıştı. Şimdi de Ekinin, Eylülün, Asafın, Rodinin annesi. 42 yaşındaydı. Annesi de az ilerde yatıyor. O da yaşasaydı 65 yaşında olacaktı.

Başak Sidar Çevikin HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önderle çekilmiş fotoğrafı

BAŞAKLA SİDAR İSMİNİ KOYDUK ÇÜNKÜ...

Sidar, 22 yaşındaydı. Bizler hep böyle erken mi öleceğiz. Sidar, Sidarın adı Başak Sidar. Biz annesi ile birlikte 23 sene önce bu günü görelim diye Başakla Sidar koyduk adını. Kumlucadan Suruça köprü yaptık. Barış olsun istedik. Bizim üstümüzde olan çirkinlikleri, kötü huylarımızı ona vermemeye çalıştık. Bizden ileri, özentisi olmayan, halklarını seven, dostlarını seven, özverili bir çocuk yetiştirmeye çalıştık. Bu güvercinleri o şahinler bu duruma soktular. Şimdi Sidarın annesi hastanede yatıyor. O da bir güvercindi. İnanın bu şahinlerin beyinleri için yaptıkları şeyi o yüreğinden dolayı yapmaz. O kızını o hale sokanları görse onlara onu yapmaz şeklinde konuştu.

TÜRKİYE BU FOTOĞRAFI KONUŞMUŞTU

İzzet Çevikin, Ankaradaki patlamada yaralanan eşine sarılırken çekilen fotoğrafı dünyanın gündemine oturmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024