Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2131 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 20:28

Selfie çeken şehzade heykeline ikinci saldırı

Büyüt
Küçült
Selfie çeken şehzade heykeline ikinci
Güncel Haberleri › Selfie çeken şehzade heykeline ikinci saldırı haberi

AMASYA Belediyesince Yeşilırmak kenarına yerleştirilen bir elinde kılıç, diğerinde cep telefonu ile Selfie yapan şehzade heykeline saldıran kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ikinci bir saldırı yapıldı.

DHA Heykelin telefon kısmının kırılmasının ardından bu defa da kılıcı kırıldı. Amasya Belediyesi olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.   Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok padişah yetiştirdiği için Şehzadeler Şehri olarak anılan Amasyada Yalıboyu Evleri önünde Yeşilırmak kenarına belediye tarafından önceki gün bir şehzade heykeli konuldu. Sol eli kılıcında, havaya kaldırdığı diğer elinde cep telefonu ile selfie çeken şehzade heykeline dün yapılan saldırıda telefonu kırılırken, heykel bir saldırıya daha maruz kaldı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bu defa da şehzade heykelinin elinde bulunan kılıç kırıldı. Fotoğraf çekmek isteyen vatandaşlar heykelin kırılan kılıç kısmını fark etti. Saldırı sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri heykelin etrafını güvenlik şeridi çekerek çevirdi. Polis saldırıyı yapan kişi veya kişilerin tespiti için çalışma başlatılırken, bölgedeki mobese kameralarının da inceleneceği belirtildi.   Öte yandan Amasya Belediye Başkanlığı ın resmi internet sitesinde olayla ilgili bir açıklama yayınlandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:    Belediye Başkanlığımız  tarafından Madenüs Köprüsü, Şehzaler Gezi Yolu ve Yalıboyu yolu üzerine   balıkçı heykeli, Ferhat ile Şirin heykeli, Strabon heykeli ve selfie çeken şehzade heykeli bakım, onarım ve montaj çalışmalarından ardından konuşlandırılıp halkımızın beğenisine sunulmuştur.  Yalıboyu üzerine konuşlandırılan selfie çeken şehzade heykeli kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılmış ve zarara uğratılmıştır. Ortak yaşam alanı olan bölgede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ortaya koyduğu bu tavır kabul edilemeyeceği, olayın öğrenilmesinin ardından Amasya Belediyesi olarak Nitelikli mala zarar verme suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz ve bununla ilgili soruşturmanın başlatıldığı, söz konusu suçu ve suçluyu öven açıklama ve paylaşımların tarafımızdan takip edildiği ve buna yönelik olarak da  Suçluyu övme suçundan gerekli şikayet ve yasal başvuruda bulunacağımız kamuoyuna saygıyla duyurulur.       



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024