Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1531 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Åžubat 2016 - 11:07

Şehit askerin Heredotlu paylaşımı yürek dağladı

Büyüt
Küçült
Şehit askerin Heredotlu paylaşımı yürek

 Diyarbakırın 6 mahallesinde 2 Aralıktan beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur İlçesinde güvenlik güçleri hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKKlı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor.

Operasyonlar sırasında bugün öğlen saatlerinde PKKlı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle vurulan Astsubay Can Çalışkan doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Astsubay Çalışkanın cenazesi, bugün Diyarbakırda düzenlenecek törenin ardından memleketi Ankaranın Polatlı İlçesine gönderilecek.

 POLATLIYA 10 GÜNDE İKİNCİ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehitin ailesine bugün saat 18.00da Topçu ve Füze Okulunda görevli subay tarafından acı haber verildi. Polatlı Yenimahalle Mevlana konutlarındaki yeni aldığı evde anne ve babası oturan şehidin 2 çocuk babası Mustafa Çalışkan ile annesi Ayşe Çalışkan haberi aldıklarında gözyaşlarına boğuldular.

ANNE: NEDEN GELDÄ°NÄ°Z?

Anne Çalışkan görevlileri görünce Neden geldiniz? diye sordu. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Çalışkanın feryatları yürekleri dağladı. Yetkililer, şehit Astsubay Can Çalışkan için Ankara GATAda tören düzenleneceğini belirttiler. Şehit Çalışkan için ayrıca memleketi Polatlıda çarşı yarın camiinde öğle namazına müteakip tören düzenlenecek şehitliğe defnedilecek.

HEREDOTUN O SÖZÜNÜ PAYLAŞMIŞ

Şehit Can Çalışkanın sosyal medayadaki paylaşımında Barışta oğullar babalarını gömer, savaşta babalar oğullarını. Her gün takvimin üstünde farklı bir anlam yüklüyor sözleri dikkati çekti.

Genelkurmayın resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 28 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 14.48de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024