Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1786 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Şubat 2016 - 12:21

Şehidin kardeşine erken terhis

Büyüt
Küçült
Şehidin kardeşine erken

Üniversite mezunu Fatih Yeniay (24), tecilli olmasına rağmen tecilini bozdurup askere gitmeye karar verdi. Yeniayın kardeşi Şehmuz Yeniay (20)da askerlik çağı geldiği için tecil hakkını kullanmadan o da askere gitmeye karar verdi.

İki kardeşten Fatih Yeniaya Ankara Etimesgut Topçu Birliğine, Şehmuz Yeniaya ise İzmir Bornovada acemi birliğine gideceklerini belirten belgeleri geldi. Kardeşler 2 Kasım 2015 günü Adana otogarından vatani görevlerini yapmak üzere yola çıktı. Ağabey ve kardeş 3 ay acemi birliğini yaptıktan sonra Fatih Yeniayın usta birliği Diyarbakır Suriçi İlçe Jandarma Komutanlığına, Şehmuz Yeniayın ise Denizli Bozkurt İlçe Jandarma Komutanlığına çıktı.

Anne Yeniay, oğlunun cenazesinde ayakta durmakta zorlandı

AĞABEY ŞEHİT DÜŞTÜ

Fatih ve Şehmuz kardeşler 10 gün dağıtım iznini kullandıktan sonra usta birliklerine gitti. Ancak usta birliğine giden ağabey Fatih Yeniaydan askerliğin bitmesine 8.5 ay kala acı haber geldi. Yeniay, Diyarbakırdan Lice ilçesine göreve giderken 18 Şubat 2015 günü Diyarbakır-Lice karayolunda PKKlı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü. Acı haber Yeniayın ailesini derinden üzerken bu durumdan en çok onunla birlikte askere giden Şehmuz Yeniay etkilendi.

ŞEHİT FATİH YENİAY (SOLDAKİ) AYNI GÜN ASKERE GİTTİĞİ KARDEŞİ ŞEHMUZ YENİAY (SAĞDAKİ) İLE OTOGARDA ÇEKTİRDİĞİ FOTOĞRAF

TABUTUNA SON KEZ DOKUNDU

Acı haberi askerlik yaptığı yerde alan kardeş Şehmuz Yeniay, memleketi Adanaya gelerek birlikte askere gittiği ağabeyinin cenaze törenine geldi. Şehit kardeşi güçlükle ayakta dururken onun Türk Bayrağına sarılı tabutuna son bir kez dokundu. Şehmuz Yeniayın askerliğinin bitmesine 8.5 ay gibi uzun bir süre vardı.

Aileye taziye ziyaretine gelen komutanlar kardeş Yeniayın erken terhis edileceğini bunun için işlemlerin başladığını söyledi. Şehit kardeşi vatani görevini tamamlamak istiyordu ancak yaşadığı ağır olaylardan dolayı erken terhis edildi. Kardeş Yeniay, ağabeyi ile birlikte askere gittiğini ancak onun geri dönemediğini bu durumunun kendisini çok etkilediğini, komutanların kendisini düşünerek erken terhis verdiklerini söyledi.

Şehit düşen Fatih Yeniay





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024