Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2253 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 11:07

Savcıyı şehit eden teröristleri azmettiren yakalandı iddiası

Büyüt
Küçült
Savcıyı şehit eden teröristleri azmettiren yakalandı

Habertürk Gazetesinden Müslüm Sarıyarın haberine göre, İstanbul Çağlayandaki Adliye Sarayında geçen hafta salı günü Berkin Elvan davasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından şehit edildi.

Türkiyeyi sarsan olayla ilgili ilk tutuklama İtalyadan geldi. Ankarada 1994 ve 1995 yıllarında bir üniversite ile banka şubelerine motoloflu saldırı düzenlemesiyle adı gündeme gelen DHKP-Cli Erdal Ünal hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, uluslararası arama kararı çıkarmıştı.

Avusturya vatandaşı bir kadınla evli olan ve bu ülkede oturma izni bulunan Erdal Ünalın, Savcı Kirazın şehit edildiği olayda azmettirici olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine devreye İtalyan antiterör timi DIGOS girdi. 45 yaşındaki Ünalın ailesiyle birlikte Paskalya tatili için gittiği Venedik Via Terragliodaki bir otelde olduğu belirlendi.

DIGOS, çok gizli operasyon için düğmeye bastı. Terör örgütü üyesi Ünal, dün sabaha karşı oteli terk etmeye hazırlanırken yakalandı.

Yanındaki eşiyle yakalanan Ünal, tutuklanarak Santa Maria Maggiore Cezaevine konuldu.

Erdal Ünalın ayrıca örgüte adam topladığı da öne sürüldü. Türk makamları Ünalın iadesi için girişimde bulundu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024