Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2612 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2016 - 12:02

Savcı Bharara, Türk takipçilerine cevap verdi!

Büyüt
Küçült
Savcı Bharara, Türk takipçilerine cevap

ABDye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanında gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İrana uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reza Zarrabın hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, binlerce Türk tarafından Twitterda mesaj yağmuruna tutuldu. Bhararanın Twitter hesabındaki takipçi sayısı operasyon öncesinde yaklaşık 12 bin 500 civarındayken bu sayı 24 saat içinde 115 bini geçti. ABDli savcının takipçilerinin neredeyse tamamını Türkler oluşturuyor.

 

BHARARAYA YOĞUN İLGİ

Twitter üzerinden New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bhararaya ulaşan Türkler, Başsavcıya Türkiyeden istediğiniz bir şey var mı? Türk rakısı, sis kebap, lokum, Türk halısı istemeniz yeterli, hizmetinizdeyiz, Abi yengeyi al gel, bekliyoruz, Bizimkilerin yapamadıklarını siz yapıyorsunuz, yanınızdayız gibi mesajlar attı.

 

İlgili Haber Savcı Bharara, Cumhurbaşkanı Erdoğanı takibe aldı!

 

ABDLİ SAVCI TÜRK TAKİPÇİLERİNE CEVAP VERDİ: REZA, YAKINDA AMERİKAN ADALETİYLE YÜZLEŞECEK

Twitterdaki izleyici sayısı iki gün içinde binlerce sayıda artan Preet Bharara, kendi resmi hesabından ise kendisine gönderilen mesajları şu şekilde yanıtladı; Şiş kebabı severim ama yalnızca işimi yaptığım için, bu tür hediyeleri kabul edebileceğimi düşünmüyorum, Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek, Amerikanın İrana yaptırımlarını delen, kara para aklayan ve bankacılık sahtekarlığı yapan Türk uyruklu kişi tutuklandı



Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan Bharara, ABDde diplomatları, siyasileri ve 2008 küresel krizinin ardından 100e yakın bankacıyı soruşturarak adını duyurdu. Hindistan asıllı ,48 yasındaki Bharara, 2009da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New Yorka getirtmiş ve yargı önüne getirilmelerini sağladı.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024