Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2222 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 08:41

Savarona liderleri ağırlayacak

Büyüt
Küçült
Savarona liderleri
Güncel Haberleri › Savarona liderleri ağırlayacak haberi Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Savarona gemisinde restorasyon çalışmalarının başladığını belirterek, Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız bir ülkeyi ziyaret ettiğinde ve o ülkenin devlet başkanını Savaronada yani Türk toprağında ağırlayabilecek dedi.
Ahmet Fatih Erturan

İngiltere Kraliçesi Elizabethten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünya liderlerini Savarona gemisinde ağırlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, MITT 2015 Seyahat ve Turizm Fuarına katıldığı Moskovada Türkiyenin turizm geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, şunları söyledi:

Son imzalar da atıldı

Rusyaya yaptırımlar uygulanıyor. Bizim için Rusya ikinci pazar. Bunun olumsuz etkilenmemesi için tedbirler aldık. 400 bin kişinin üzerinde turist getiren tur operatörlerine uçak başına 6 bin dolar ve yakıt yardımı şeklinde. Ortalama olarak turist başına 30 dolara geliyor. Bu paket hemen hemen hayata geçmiş durumda. Son imzalar atıldı. Teşvik paketleri nisan mayıs aylarını kapsayacak. Biz bunu dışarıdan gelen bir darbeye engellemeye dönük yapıyoruz.

Oteller zam yapmayacak

Uluslararası şartlardan kaynaklanan bir dalgalanma var. Onlarla ilgili turizm sektörüyle sorumlu davranıyor. Örneğin bizim bu desteklerimizin yanı sıra otelcilerimiz zam yapmayarak fiyatları sabitliyorlar. Dolayısıyla devletin bizim bakanlığımızın aldığı tedbirlerle özel sektör arasında tam bir uyum var. Tam uyum ve senkronizasyon olduğu sürece biz bunları göğüsleriz. Türkiyeye gelen devlet başkanlarını Cumhurbaşkanımız Savaronada ağırlayabilecek. İkincisi de Cumhurbaşkanımızın yurt dışı seyahatlerinde bu gemi oraya eşlik edebilir. Belli ülkelere. Bu arada okullardan gezme talepleri, bir anlamda özel müze gemi gibi sergileyebiliriz. Şimdi restorasyon çalışmaları sürüyor. Atatürkün bir hatırasıdır. Bu şekilde kullanılması da sağlanmış olacak.

Gezinin uygunluğuna göre

Ayrıca Cumhurbaşkanımız veya Başbakanımız bir ülkeyi ziyaret ettiğinde ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde, kendisi de Türk toprağında yemek vermiş olacak. Türkiyenin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı olarak gerçekleşebilecek.

OSMANLI SANCAKLARI İÇİN RUSYAYA HEYET GÖNDERECEĞİZ

Çelik, “2016-2017 yıllarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başkan Putin karşılıklı kültür yılı ilan edilmesini istedi. Bugün Rus Bakanı ile konuştum. Karşılıklı olarak görkemli bir şey yapalım istiyoruz. İkincisi kültürel anlamda 2016-2017 yılında Türkiyeden yani Trabzondan Rusyaya getirilmiş el yazması eserler var. Onları takip ediyoruz. Bunların bizde kayıtları var. Fakat şu ana kadar bir sonuca varılamadı. Ama yakın bir işbirliği içerisinde konuyla yakından ilgileniyoruz.

Büyükelçiliğimize başvuruda bulundular. St. Petersburgda Osmanlı sancakları var. bunların restorasyonu yani üstündeki yazıların okunması gibi yardım talepleri var. En kısa zamanda buraya bir heyet göndereceğiz. Bu sancakların üzerindeki yazılar ve tarihleri ile ilgili bir çalışma yapılabilir. Bu konuda ortak bir çalışma yürütülecek. Karşılıklı olarak kültür yılı yaparsak buradaki eserlerin ülkemizde, bizdekilerin de burada sergilenmesi gibi bir etkinlik olabilir” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024