Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2401 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2015 - 14:31

Şanlıurfada 2 gazeteciye korkunç infaz

Büyüt
Küçült
Şanlıurfada 2 gazeteciye korkunç
Şanlıurfada kimliği belirsiz kişi yada kişilerce iki Suriyeli gazeteci boğazı kesilerek öldürüldü.

Şanlıurfada haftalık Arapça yayınlanan Ayn Vatan gazetecinin yazı işleri müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü. Suriyeli gazetecilerin IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü iddia edilirken, 7 kişi gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Atatürk Mahallesi de meydana geldi. Suriyedeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfaya yerleşen ve kiraladıkları evde birlikte kalan gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firaz Hamadi, kimlikleri saptanmayan kişi veya kişilerce bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü. Üç katlı binanın ikinci katındaki daireye gelen yakınları, onları  boğazları kesilmiş kanlar içinde bulunca, polis ve sağlık görevlilerini aradı.

/

Verilen adrese gelen sağlık görevlileri gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi in öldüğünü belirledi. Aynı zamanda Özgür Suriye Ordusu a üye oldukları ileri sürülen Suriyeli gazetecilerin cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Bu arada bazı yakınları Suriyeli gazetecilerin IŞİD aleyhinehaber yaptıklarını, bu yüzden tehdit aldıklarını ileri sürüldü. 

/

Polis olayla ilgili araştırma başlatan polis, bölgedeki güvenlik ve mobese kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, Suriyeli 2 gazetecinin cesetlerini bulan ve olay yerinde bekleyen 7 Suriyeliyi gözaltına alınarak ifadelerini almak üzere Emniyet Müdürlüğü e götürdü.

Çifte cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024