Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2041 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2016 - 09:11

Sakarya eski Emniyet Müdürü Aktaş aranıyor

Büyüt
Küçült
Sakarya eski Emniyet Müdürü Aktaş

Soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü görevini yaparken 17 Aralık soruşturması sonrasında merkeze alınan Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ile görevden alınan Sakarya İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça ve polis memuru Abdülhamit A. hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmada, İzmirde bir süre önce paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Sakarya Eski Emniyet Müdürü Ali Birkay da bulundu.

ERGENEKONUN KİLİT İSMİ

Sakaryada yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Sakarya eski Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Ergenekon Operasyonunu 2007 yılında düzenleyen ekibin önde gelen isimlerinden biri olarak İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Mustafa Aktaş, Ergenekon operasyonlarının planlama ve uygulama safhalarında bizzat yer almasının yanı sıra bazı illerde terör, mali suçlar, güvenlik ve organize şube müdürlükleri yaptı. Aktaş, Uzan Ailesine yönelik yapılan operasyonu da yönetmişti. Mustafa Aktaş 2009 yılında Ağustos ayında yapılan terfi sonucunda Tokat Emniyet Müdürlüğü görevine atanmış daha sonra da Sakarya Emniyet Müdürlüğüne getirilmişti

AĞIR CEZADA

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Mustafa Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından emekliye sevk edilmişti. Aktaş hakkında Sakarya Emniyet Müdürlüğü görevini yaparken yine aralarında politikacı, belediye başkanları, gazeteciler ve işadamlarının da bulunduğu kişileri yasa dışı olarak dinledikleri iddiasıyla 8 emniyet mensubuyla birlikte Sakarya Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz olarak yargılanıyor.

Aktaş ile birlikte görev yapan İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça hakkında ise yasa dışı telefon dinlemesi yaptırdığı iddiasıyla 32 kere meslekten ihraç kararı verilmişti.

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024