Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2070 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 13:40

Sait artık yürüyebilecek

Büyüt
Küçült
Sait artık
Güncel Haberleri › Sait artık yürüyebilecek haberi

BATMANda oturan ve çok ender görülen ölümcül MPS hastalığına (organların erimesi) yakalanan 8 yaşındaki Mehmet Sait Ekincinin ihtiyaç duyduğu ve kutusu 25 bin lira olan ilaç, SGK Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karşılanacak.

DHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da Batman ziyaretinde kucağına alıp ilgilendiği Sait Ekinci in annesi Nurcan Ekinci, 5 yıldır Saitin organları eriyordu. Sesimizi tüm Türkiyeye duyurmaya çalıştık. Daha geçen hafta ilaç bekleyen MPS hastası 3 çocuk hayatını kaybetti dedi.   İlacın karşılanacağını öğrenen Seyitler Mahallesi 3002 ci Sokakta oturan Ekinci ailesinin fertleri bayram havasını yaşamaya başladı. Çok ender görülen ölümcül MPS hastalığına yakalanan Mehmet Sait Ekinci in ihtiyaç duyduğu ve kutusu 25 bin lira olan Vimizim ilacının SGK Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karşılanacağı belirtildi. Anne Nurcan Ekinci, şöyle dedi:   5 yıldır Saitin organları eriyordu. Sait arkadaşları gibi yürüyüp koşamıyordu. Sesimizi tüm Türkiyeye duyurmaya çalıştık. Daha geçen hafta ilaç bekleyen üç MPS hastası çocuk hayatını kaybetti. SGK, şimdi ilaç bekleyen MPS hastası çocuklara yurt dışından vimizim ilacı getirecek.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın hafta sonu Batmana gerçekleştirdiği ziyarette kucağına alıp ilgilendiği Saitin annesi Nurcan Ekenci, İlaç alacak maddi güçleri olmadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:   Mehmet Saitin yaşaması için yurt dışından ilaç gerekiyordu. SGK ın işlemleri hızlandırması için sesimizi her yere duyurmaya çalıştık. Çığlığımızı duyan herkesten Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman gelişinde Saiti kucağına alıp, ilgilendi. Önümüzdeki günlerde ilaçların ulaştırılacağını Sağlık Bakanlığı bize bildirdi. Yurt dışından gelecek ilaçlar Mehmet Saiti olduğu gibi 50 civarındaki çocuğa da nefes aldıracak. İlaç gelecek diye evimizde bayram havası var.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024