Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 516 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2023 - 09:01

Saadet ,Hüda Par dan ortak miting

Büyüt
Küçült
Saadet ,Hüda Par dan ortak
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaları konuşmak üzere Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. Yapıcıoğlu ve Karamollaoğlu, Filistin için pazar günü Yenikapı'da ortak miting yapacaklarını açıkladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Karamollaoğlu ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardında her iki lider kameraların karşısına geçerek ortak basın açıklamasında bulundu. 

Karamollaoğlu, bugün Mecliste, Saadet Partisi Grubu olarak, Filistin'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir önerilerinin olacağını belirtti.

HÜDA PAR'ın da önerilerine destek vereceğini ifade ettiğini dile getiren Karamollaoğlu, "Bu konuyu topluma da mal edebilmek için bugüne kadar bir takım mitingler Türkiye'de tertip edildi. Hafta sonunda da nasip olursa İstanbul'da bir mitingimiz olacak. Aynı şekilde bugün HÜDA PAR da böyle bir talepte bulundu. Bu mitingleri birleştirerek topluma bir mesaj vermeyi ümit ediyoruz." diye konuştu.

"Mitingleri birleştirme konusunda mutabık kaldık"

Yapıcıoğlu da 7 Ekim'de başlayan yeni bir sürecin olduğunu, Filistin topraklarının işgal altında bulunduğunu vurguladı.

Filistinlilerin zor durumda olduğunu, 1917'de İngiliz işgaline uğradığı günden bu yana o topraklarda yaşayanların türlü katliamlar yaşadığını ifade eden Yapıcıoğlu, "son dört gündür işgalcilerin saldırılarının arttığını" söyledi.

Hiçbir sınır gözetmeden, kadın, çocuk, yaşlı demeden, insanların üzerine bomba yağdırıldığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batı dünyası da bütün olarak bunca zulmüne rağmen siyonist işgalcilere tam desteklerini açıkça dile getiriyorlar. Biz de Filistinli kardeşlerimiz için, o mazlumlar için neler yapabileceğimizi istişare ve müzakere etmek için Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etmek istedik.

"Bütünüyle İslam ümmetini ilgilendiren bir davadır"

Saadet Partisi Grubu olarak genel görüşme talebi olacak. Hafta sonu bizim de bazı mitingler tertipleme düşüncemiz vardı. Kendileri de zaten müracaatlarını yapmışlar. Aynı gün, aynı şehirde iki farklı mitingdense bu mitingleri birleştirme konusunda mutabık kaldık. İnşallah pazar günü İstanbul Yenikapı'da birlikte miting tertip edeceğiz. Bu sadece bir partinin ya da iki partinin meselesi değil. Kudüs davası, Mescid-i Aksa davası, bütünüyle İslam ümmetini ilgilendiren bir davadır. Mescid-i Aksa hepimizin ilk kıblesidir. Oradaki zulüm gören insanlar da hepimizin kardeşleridir."

Filistin'e daha fazla fayda sağlayabilmek ve moral verebilmek için birlikte miting tertip edeceklerini aktaran Yapıcıoğlu, bundan sonra da Filistin için yapılacaklara, ellerinden gelen desteği ve katkıyı vermeye devam edeceklerini kaydetti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024