Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 481 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mart 2022 - 04:09

RUSYA'DAN GEÇİCİ ATEŞKES KARARI

Büyüt
Küçült
RUSYADAN GEÇİCİ ATEŞKES
Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında kritik gelişmeler yaşanıyor

Sabah saatlerinde Ukrayna'nın stratejik liman kenti Mariupol, Rus güçleri tarafından ablukaya alındığı duyuruldu. Belediye başkanı insani koridor için yardım isterken, ABD, B-52 Stratofortress bombardıman uçakları ile NATO'nun doğu kanadı üzerinde Almanya ve Romanya ordularıyla birlikte tatbikat düzenledi. Rusya'nın en kıymetli komutanlarından biri ve Putin'in sağ kolu olarak bilinen Tümgeneral Andrei Sukhovetsky öldürüldüğü açıklandı. Rusya Ukrayna'da ateşkes ilan etti saat 10:00 itibari ile sivillere insani koridor açıldı.

Rus ordusu Ukrayna topraklarında adım adım ilerliyor. İşgalin 10. gününde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Zelenski ilk Kez NATO'yı hedefe koyarak, "NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek" ifadelerini kullandı. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu sosyal medya devi Facebook ve Twitter'a erişimin kısıtlandığını açıkladı. Öte yandan bu sabah Ukrayna'nın stratejik liman kenti Mariupol, Rus güçleri tarafından ablukaya alındı. Rusya, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını dünyaya duyurdu.

 

11.20: İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna-Rusya savaşındaki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Harkov, Çernihiv, Mariupol gibi kilit kentlerin hala Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kontrolünde olduğu belirtildi.

11.01: Ukrayna'da savaş nedeniyle yerinden olan kadın ve çocuklar, başkent Kiev'in güneyindeki Kirovohrad kentinden transit geçişlerle tahliye ediliyor.

10.26: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Rusya'da yönetimi değiştirerek Ukrayna'ya yönelik saldırılara son vermeye çalışmayacağını işaret ederek, "Rusya'da yönetim değişikliği peşinde değiliz ve her halükarda bu bize bağlı değil. Ancak Rus halkı, liderliğine karar verebilir" dedi.

09.55: CNN TÜRK muhabiri Mücahit Topçu ateşkes kararının detaylarını "Müzakerelerde görüşülen insani koridor kararı Rusya Savunma Bakanlığı'nda kabul edildi. Yaklaşık 450 bin kişiye ev sahipliği yapan Mariupol, Donbass bölgesindeki sınır bölgesinde yer alıyor. 200 bin sivil oluşturulan insani koridorla tahliye edilecek. Saat 10'dan itibaren insani koridor açıldı. Ateşkes sadece bu bölgeyi kapsıyor. Rusya Savunma Bakanlığı'nın bu ateşkesi kabul etmesi sınırlı olsa da önemli." sözleri ile duyurdu.

RUSYA'DAN GEÇİCİ ATEŞKES KARARI

09.30: Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Mariupol ve Volnovakha kentlerinden sivillerin tahliye edilebilmesi amacıyla geçici ateşkes uygulanacağı duyuruldu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 10. güne girilirken, Moskova yönetiminden geçici ateşkes kararı geldi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Mariupol ve Volnovakha kentlerinde insani koridor kurularak Moskova saatiyle 10.00'dan itibaren sivillerin tahliyesi amacıyla geçici ateşkes kararı alındığı bildirildi. Geçtiğimiz günlerde Belarus'ta bir araya gelen Rusya ve Ukrayna heyetleri, Ukrayna'nın bazı bölgelerinde insani koridor kurma konusunda anlaşmaya varmıştı.

08:00: Singapur Rusya'ya uygulayacağı yaptırımların ayrıntılarını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan detaylara göre, belirlenen Rus bankalarına ve kuruluşlarına mali tedbirler uygulanacak. Singapur Güneydoğu Asya'da Rusya'ya yaptırım uygulayan ilk ülke oldu.

PUTİN'İN SAĞ KOLU ÖLDÜRÜLDÜ

07.44: Batılı yetkililer, bir kaç Rus komutanın Ukrayna'daki ilerlemedeki hayal kırıklığı nedeniyle risk aldıktan sonra öldürüldüğünü duyurdu.

Telegraph Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre öldürülen en kıdemli subay, Rusya Yedinci Hava İndirme Tümeni komutanı ve 41. Kombine Silah Ordusu komutan yardımcısı Tümgeneral Andrei Sukhovetsky idi. Komutanın Ukraynalı bir keskin nişancı tarafından vurulduğu bildirildi. Rus haber kaynakları, Rusya'nın en kıymetli komutanlarından biri ve Putin'in sağ kolu olarak bilinen komutanın öldürüldüğünü doğruladı





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024