Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 691 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Åžubat 2024 - 10:37

Rus vekil: Baykar fabrikası bizim için meşru hedef

Büyüt
Küçült
Rus vekil: Baykar fabrikası bizim için meşru
Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Dmitry Belik, Ukrayna'da inşa edilen Baykar fabrikasının Rusya için meşru bir hedef olduğunu söyledi.

 

Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası Ä°liÅŸkiler Komitesi üyesi Dmitry Belik, Ukrayna'da inÅŸa edilen Baykar fabrikası hakkında konuÅŸtu.

"Bu tesisin inÅŸası Rusya ile Türkiye arasındaki iliÅŸkileri hiçbir ÅŸekilde etkilemeyecektir." diyen Rus vekil Belik, "Bir; iki yıl önce Kiev'e verilen Bayraktarların sayısı oldukça fazlaydı ama bugün ön saflarda aktif kullanımını göremiyoruz. Ä°ki; bizim için Ukrayna topraklarında herhangi bir askeri teçhizat üretimi yapan tesis meÅŸru hedeftir. Ve üç; bu tesisin veya Bayraktar üretiminin çatışmaların gidiÅŸatını etkileyeceÄŸini düÅŸünmüyorum." ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKÄ°YE PRAGMATÄ°K DAVRANIYOR"

Türkiye'nin böyle bir adım atmasını "pragmatik hamle" olarak yorumlayan Belik, "Türkiye tarafına gelince; CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın deneyimli bir tüccar olarak Bayraktarları sattığını ve Türk Akım yoluyla Avrupa'ya giden Rus gaz tedarikinden gelir elde ederek ülkesinin çıkarlarını koruduÄŸunu görüyoruz. Bu, pragmatik bir yaklaşım. Bu politika tamamen Türkiye'nin iç meselesidir. Bizim kendi amaçlarımız ve hedeflerimiz var." diye konuÅŸtu.

 

"BU FABRÄ°KA Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°MÄ°ZÄ° ETKÄ°LEMEZ"

Rusya'nın söz konusu fabrika inÅŸasını engellemesinin mümkün olmadığını ifade eden Belik, "Åžunu bir kez daha vurgulamak isterim; eÄŸer bu tesis askeri teçhizat üretecekse o zaman bunu meÅŸru bir hedef olarak görürüz. Bundan sonra ne olacak, hep birlikte göreceÄŸiz. Türk tarafı bu tür fabrikalar kurmak isterse ve bu onlar için karlı ise, onları yasaklayamayız. Tekrar ediyorum; bu durum iliÅŸkilerimizi etkilemeyecektir. Çünkü Türkiye ile iliÅŸkilerimiz çok yönlü. Türk meslektaÅŸlarımızla Suriye, Orta DoÄŸu ve diÄŸer tartışmalı meselerde ortak bir zemin bulduk." dedi.

UKRAYNA'YA BAYRAKTAR FABRÄ°KASI

Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar, geçtiÄŸimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Ukrayna'nın baÅŸkenti Kiev yakınlarında 500 kiÅŸiye istihdam saÄŸlayacak ve yılda yaklaşık 120 adet Ä°HA üretecek fabrikanın inÅŸasına baÅŸlandığını belirterek, "Fabrikamız inÅŸa ediliyor. Ä°nÅŸaatı bitirmek için yaklaşık 12 aya ihtiyacımız var." demiÅŸti.

Baykar firmasının Ukrayna'da fabrika açmasının en büyük nedeni, Ä°HA'lar ve insansız savaÅŸ uçağı için üretilen/üretilecek motorlar.

Yerli motor üretim çalışmaları devam etse de Baykar ÅŸirketi ÅŸu anda Ä°HA ve insansız savaÅŸ uçağı motoru için Ukrayna menÅŸeli "Ivchenko Progress" ve "Motor Sich"le çalışıyor.

Rusya ,Ukrayna ,İha ,Fabrika ,Hedef ,Bayraktar Fabrikası

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024