Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2682 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2015 - 13:11

Rıza Sarraf şikayetinden vazgeçince beraat ettiler

Büyüt
Küçült
Rıza Sarraf şikayetinden vazgeçince beraat

İşadamı Rıza Sarrafın otomobiline tekme attıkları ve kendisini tehdit ettikleri iddia edilen 3 sanık kardeşin 5er yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları dava 3üncü duruşmada karara bağlandı.

İstanbul Adalet Sarayında bulunan Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sinan S., Serkan S. ve Servet S. katılmadı. Duruşmaya sanıkların avukatı ile Rıza Sarrafın avukatı katıldı.

TANIK: YANLIŞ ANLAŞILMA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Duruşmada tanık olarak dinlenen M.A, olay anında mağdur Rıza Sarrafın aracının ardındaki aracın şoförü olduğunu söyledi. Tanık M.A., Olay yerinde arabanın başında bir kalabalık görünce biz de araçtan indik. Onların yanına gittik. Bir takım bağırışmalar vardı. Biri cama eliyle vurup Biz Karadenizliyiz. Rizeliyiz diye bağırıp genel anlamda da Biz Rizeliler olarak adam vururuz diye ortada konuşuyorlardı. Ancak aracın içerisinde kim olduğunu görmediler.

Zira aracın camları filmli olup, kapıları da içerden kilitlenmişti. Bizim gitmemizle beraber olayı sorguladığımızda plakasız benzer bir aracın kendilerini takip ettiğini ve rahatsız ettğini söylediler.

Hemen akabinde araca baktıklarında Bu aracın plakası varmış bu araç değilmiş şeklinde kendi aralarında söylendiklerini duydum. Daha sonra bizim gidebileceğimizi herhangi bir sorun olmadığını ifade ettiler.

Yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıktı. Biz de olay yerinden ayrıldık. Rıza beyin şikayetçi olmasının ardından şahıslarda akabinde gelip yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilediler. Olay ortaya çıkınca kendisi de şikayetinden vazgeçti. Konuyla ilgili bilgim bu kadardır dedi.

YANLIŞ ANLAŞILMA OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Duruşmada dinlenen diğer tanık C.B. ise Rıza Sarrafın aracını takip eden araçta bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

Olay tarihinde aslında Rıza beyi ve bizi hedef alan bir tehdit olayı olmamıştır. Sanıkların hasımları varmış. Aracı görünce hasımlarından birisi takip ediyor endişesiyle davranışta bulundular.

Daha sonra özür dileyip dilemediklerini ben hatırlamıyorum. Rıza bey de yanlış anlaşılma olduğunu öğrenince şikayetinden vazgeçti diye biliyorum dedi.

YANLIŞ ANLAŞILMADAN DOLAYI BU OLAYLARIN YAŞANDIĞINI BİLİYORUZ

Mağdur Rıza Sarrafın avukatı, Yanlış anlaşılmadan dolayı bu olayların yaşandığını biliyoruz. Müvekkilim de kendisi Vururuz kelimesini bizatihi duymamıştır, zira aracın içindedir. Sadece panikle gidip şikayetçi olmuştur. Kendisini hedef alan bir olay olmadığını anlayınca da şikayetinden vazgeçmiştir. Takdir mahkemenindir diye konuştu. 3 sanığın avukatı da müvekkilllerin beraatine karar verilmesini talep etti.

MAHKEME HEM BERAAT HEM DÜŞME VERDİ

Mahkeme, sanıkların mağdur Rıza Sarrafa yönelik tehdit suçunu işlemeye kasıtları bulunmadığından atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkında sabit görülen mala zarar verme suçundan ise mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle kamu davasının düşmesine hükmetti.

3 SANIĞIN 5ER YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti: 11 Eylül 2014 tarihinde müşeki Rıza Sarraf aracı ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden Balta Limanı Sapağına inip buradan sahil yolunu geçip seyir ettiği bir sırada arkasından gelen koruma araçları kırmızı ışıkta takılı kaldı.

Rıza Sarraf, Hasret Sokakta geride kalan korumaların aracını beklemeye başladı.

Bu sırada şüpheliler Sinan S., Serkan S. ve Servet S. rakip firmalardan birinin aracı zannederek Rıza Sarrafın aracının camını tıklattı. Şüphelilerin bu davranışlarından korkan müşteki Rıza Sarraf kapıları açmayarak aracını çalıştırıp yoluna devam etti.

Şüpheliler ise araçlarına binerek müşteki Rıza Sarrafın aracını takip etmeye başladı. Müşteki Rıza Sarrafın biraz ilerde koruma araclarıyla buluşması nedeniyle aracını durdurdu.

Bu sırada şüpheliler, müşteki Rıza Sarrafın yanına geldi. Şüpheliler, müştekinin aracına tekme ve yumruklarla vurarak hasar verdi. Şüpheliler, müşteki Sarrafa hitaben Bizim hasımlarımız var. Biz Rizeliyiz, biz milliyetçiyiz. Biz adamı vururuz diye tehdit etti.

3 kardeş hakkında Mala zarar vermek ve Tehdit suçlarından 10ar aydan 5er yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024