Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2231 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2015 - 15:29

Ramazan Akyürek: Samasttan haberim yoktu, Hayalden vardı

Büyüt
Küçült
Ramazan Akyürek: Samasttan haberim yoktu, Hayalden

Akyürekin ifadesinde, Hrant Dink öldürülmeden önce Ekim 2006 tarihinde 81 ilin istihbarat birimlerine İstihbarat Başkanı olarak imzasını taşıyan Ermeni vatandaşlarımıza yönelik tepkisel eylemler konusunda muteyakkız bulunulması, gelişmelerin takip edilmesi bu beyanda bilgi verilmesi hususunun yer aldığı bir yazı gönderdiğini, bu yazının şuan Silivri Cezaevinde yatmakta olan C şube müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından hazırlandığını söylediği belirtildi

AKYÜREK: DİNKİN TEHDİT EDİLDİĞİ İSTANBUL EMNİYETİNİN BİLGİSİ DAHİLİNDEDİR

İfadesinde, muhtemel cinayetle alakalı edindiği istihbari bilgileri yetkili mercilerle paylaştığını belirten Akyürek, Hrant Dinkin İstanbul Valiliğinde MİT yetkililerince uyarılmasını ve mahkemelerde Dink hakkında açılan davaları hatırlattı. Akyürek, Yazılı, görsel ve internet medyası üzerinden Hrant Dinkin açık tehditlere maruz kaldığı normal Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi İstanbul Emniyetinin de, istihbaratının da bilgisi dahilindedir. Olaydan sonra benim konuya ilişkin bilgim olmadığına ilşkin Celalettin Cerrahın ifadesi iftiradır dedi.

İSTANBULUN TRABZONA SARMAMASI ANLAŞILMAZ

Trabzon İstihbarat Şube Müdürünün, İstanbula ses getirecek eylem, Ankara İstihbarat Daire Başkanlığına da, Hrant Dinkin Yasin Hayal tarafından öldürüleceğini bildirmesinin usule aykırı olmadığını ifade eden Akyürek, Bu yazıdan silahlı eylemin anlaşılacağı çok açıktır. Anlaşılmayan bir durum varsa, İstanbulun bu durumu Trabzona sormaması...

CİNAYETİN YASİN HAYAL TARAFINDAN İŞLENECEĞİNDEN BİLGİM VARDI

Akyürek, Benim Ogün Samasttan hiçbir şekilde haberim olmadı. Cinayetin Yasin Hayal tarafından işleneceğinden haberim vardı. Haber elemanının cinayete ortak olacağını bilmiyordum. Cinayet büro da bunu bilmiyordu. Cinayet esnasında orada bulunduğu ve cinayete gözcülük yaptığı iddia edilen ve benim elemanlarım olduğu iddia edilen, soruşturma savcısı tarafından da şahsıma gösterilen iki-üç kişinin açığa çıkarılmasını ben de istiyorum şeklinde konuştu.

MÜLAKAT YAPMADAN BİZE GÖNDERİN DEDİLER

Hakimlikte ifade veren dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarının da, Cinayetten hemen sonra Ogün Samastın ilişkide bulunduğu Ahmet İskender, Ersin Yolcu ve Yasin Hayali aldık. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma teşkilatındaki yetkililer mülakat yapalım dediler. MİT personeli de bu mülakatta vardı. Daha sonra Ogün Samastı alan İstanbula bu şahısları sorduk. Kimliklerini bildirdik. Onlar da hiç mülakat yapmadan bize gönderin dediler. Biz de İstanbula gönderdik diye konuştuğu öğrenildi.

ERHAN TUNCEL O SAATTEN SONRA BİZİM İÇİN DE ŞÜPHELİ OLDU

Erhan Tuncelin isminin ise İstanbuldan kendilerine geldiğini belirten Sarı, Zaten son dönemlerde bize konumu ile ilgili yada genel olarak yalan bilgiler veriyordu. Cinayete ilişkin herhangi bir bilgisinin olmadığını söylediği anda ki Ogün Samast ve diğer arkadaşlarının ismi ülke gündemine gelince, onlarla alakasını da bildiğimiz için o saatten sonra bizim içinde şüpheli oldu ve takibe başladık. Hem teknik hem de fiziki olarak takip ediliyordu dedi. Hrant Dink suikasti soruşturmasında tutuklama talebiyle sevk edildikleri hakimlikçe serbest bırakılan 9 emniyet görevlisinin ifadelerinde herhangi bir örgütle bağlarının bulunmadığını söyledikleri de öğrenildi.

Ümit TÜRK / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024