Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1866 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Aralık 2015 - 16:33

PYD, Sosyalist Enternasyonale üye oldu

Büyüt
Küçült
PYD, Sosyalist Enternasyonale üye

Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHPnin her zemindeki karşı görüşlerine rağmen, PYDnin Enternasyonale alt statü üyesi olarak oy hakkı olmaksızın ve özel koşulla kabul edildiğini bildirdi. Oran, yazılı açıklamasında, sol partilerin üyesi olduğu uluslararası bir organizasyon olan SEye, sürekli üyelik başvuruları yapıldığını belirtti.

Suriyeden de PYDnin, iki yıldır SEye üye olmak için beklediğini aktaran Oran, Bu süre boyunca CHP olarak bizler PYDnin PKK terör örgütü ile ilişkili olduğuna dair Türkiyedeki geniş kaygı ve algı, Türk hükümetinin PYDyi Suriyede PKKnın uzantısı olarak görüp sözlü olarak atıfta bulunması nedeniyle üyeliğine sürekli karşı çıktık değerlendirmesini yaptı.

Londrada yapılan ve kendisinin de üyesi olduğu Etik Komite Toplantısında üyeliklerle ilgili tavsiye kararlarının alındığı ifade eden Oran, Ekim ayında görüşülen konunun ise, PYDnin alt statüden Enternasyonale kabulü olduğunu vurguladı.

Toplantıda, PYDnin teröre bakışı ve PKK ile bir organik ilişkisi olup olmadığı konusunda şüpheleri bulunduğunu söyleyerek, üyeliğine karşı oy kullandığını dile getiren Oran, şunları kaydetti:

Bunun üzerine Etik Komite benim şerh ve karşı oyuma rağmen PYDnin, bugün tüm dünyada insanlık düşmanı haline gelen IŞİDe karşı verdiği mücadeleden dolayı ve Suriyedeki tek Kürt partisi olarak ülkenin normalleşmesi konusunda çaba yürüttüğü gerekçesiyle, nihai kararın alınacağı Konseye yine de tavsiye kararında bulundu. 28-29 Kasım 2015te Angolada SE Konsey Toplantısı yapıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024