Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1747 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Şubat 2016 - 16:45

PYD Hasekeden geri çekildi

Büyüt
Küçült
PYD Hasekeden geri
Terör örgütü PKKın Suriye kolu PYD liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri Hasekein güneyindeki Şeddadi ilçesinden çekildi.

Terör örgütü DAEŞe yakın internet sitelerinde yer alan haberlere göre çekilme, dün gece terör örgütü DAEŞin bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılar neticesinde meydana gelen patlamalar altında gerçekleşti. Söz konusu haberlerde DAEŞ militanlarının son iki günde ilçenin batısında bulunan bir hastane yakınında bomba yüklü 3 aracı infilak ettirdiği, olaylarda Suriye Demokratik Güçleri savaşçılarından 57 kişinin öldüğü aktarıldı. DAEŞin PYD ve ona destek veren güçlerden 26 kişiyi esir aldığı kaydedildi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan yerel kaynaklar, PYD ve ona destek veren güçlerin DAEŞe karşı hücuma geçmek için koalisyon güçlerinin bombardımanını beklediği ve hala ilçenin etrafında bulunduğunu anlattı.

PYD ve ona destek veren güçler iki gün önce DAEŞin denetimi altındaki ülkenin gaz ve petrol yatakları bakımından en zengin ilçelerinden Şeddadiyi ele geçirmişti. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Şeddadi ilçesinde birkaç gün önce düzenlediği saldırılarda en az 90 sivil hayatını kaybetmiş, saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi bölgeden ayrılmıştı.

Kaynak : AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024