Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2185 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Aralık 2015 - 11:26

Polise taş atana 19 yıl hapis istemi

Büyüt
Küçült
Polise taş atana 19 yıl hapis

Vanda izinsiz gösterilerde polise taş attığı belirlenen 3 sanığın 19ar yıla kadar hapsi istendi. Van Cumhuriyet Başsavcılığının, 15 Eylül 2015te HDPnin çağrısı üzerine düzenlenen yürüyüşün ardından izinsiz gösterilerde bulunan ve polise taş attığı tespit edilen E.Y, R.S ile H.Ş hakkındaki soruşturması tamamlandı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıkların kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme ve terör örgütüne üye olmak suçlarından 19ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerini kullanan terör örgütü PKKnın, Cumhuriyetin niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devletinin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devletin otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulmuş bir örgüt olduğu vurgulandı.

Şırnakın Cizre ilçesindeki terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin Vanda gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından bir grubun güvenlik güçlerine taşla saldırdığı kaydedilen iddianamede, sanıkların da kaldırımlardan söktükleri taşları polislere attıklarının belirlendiği ifade edildi.

Sanıkların atılı suçlamaları kabul etmediği vurgulanan iddianamede, şu ifadeler yer aldı:

Şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasına dönüşen ve yasal olmayan eyleme katılarak güvenlik güçlerine taş atarak direndikleri, böylece üzerlerine atılı suçları işledikleri anlaşıldığından eylemlerine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılmaları talep olunur.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024