Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2913 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Haziran 2015 - 15:29

PKKdan Türkiyeye tehdit:

Büyüt
Küçült
PKKdan Türkiyeye
Türkiyeyi tehdit eden PKK ın yöneticisi Murat Karayılan, Rojavaya müdahale edilmesi halinde Türkiyeyi savaş alanına çevireceklerini söyledi.

Örgüte yakınlığıyla bilinen ANFye konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Açıkça söyleyeyim: Eğer onlar Rojavaya müdahale ederlerse biz de onlara ederiz; o zaman TCnin tümü savaş sahasına dönüşür. Kısaca böyle bir müdahale kararı Türkiye için stratejik bir karar olur, Kürt halkı için de yeni bir dönem başlamış olur. Biz bu konuda kimseye yalvaracak değiliz. Kendileri bilir. Yaparlarsa Kürt halkı olarak elbette bizim de yapacaklarımız olur.” sözleriyle Türkiyeyi tehdit etti.

7 Haziran seçimleri öncesi Türkiye partisi olduğunu iddia eden Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Karayılanın Türkiyeye yönelik tehditlerine ne cevap vereceği merak konusu.

IŞİDin Kobani saldırısını değerlendiren Karayılan, Türkiyeyi tehdit etmesinin ardından bir de iftirada bulunarak, “Başkentleri olan Reqqanın düşmesinden korkarken, Erdoğan ve AKP hükümeti de DAİŞ ile Türkiyenin arasının kesilmesinden korkmaya başladı. Yani YPG güçlerinin Cerablusa yönelerek Kobanê ile Efrîn kantonlarının birleşme durumundan ürkmeye ve korkmaya başladı.” dedi.

İşte Karayılanın sözlerinden satır başları:

“Kobanê halkı bilmeli ki onların acısını yaşayarak paylaşıyoruz. Fakat kahraman Kobanê halkı çok üzülmesin. Onların direnişi, şehitlerin şanına yaraşır bir direniş oldu. Kobanê, şehitlerin şehri olduğunu bir kez daha bütün dünyaya gösterdi. Herkes bilmeli ki bu şehitlerimizin kanı da yerde kalmayacaktır; hesabı gerektiği gibi sorulacak ve intikamı alınacaktır”

“Mücadelemizin gelip dayandığı bu noktada en önemli konu ve acil görev, Önder Aponun özgürlüğünün sağlanmasıdır. Özellikle gençliğin ve kadının öncülüğünde gelişen bu süreçte, Önder Aponun özgürlüğünü hedefleyen etkinliklere tüm halkımızın ve tüm kurumların bütün güçleriyle katılmaları çağrısını yapıyorum.”

 

Haber





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024