Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2692 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2016 - 09:40

PKK, jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırdı

Büyüt
Küçült
PKK, jandarma karakoluna bomba yüklü araçla
Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Saldırıda karakolda bulunan askerlerden yaralananların olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sevk edildi.

Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Saldırıda karakolda bulunan askerlerden yaralananların olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sevk edildi.


Dün Gece saat 21.00 sıralarında Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakoluna PKKlı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı.



Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Diyarbakırdan çok sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi.

GENEL KURMAY BAŞFKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakırdaki jandarma karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 24 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün saat 21.10 sıralarında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: Üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

SAVCILIKTAN YAYIN YASAĞI KARARI

Diyarbakırda Mermer Jandarma Karakoluna PKKlıların düzenlediği bombalı saldırısı ile ilgili Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliği yayın yasağı kararı aldı.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024