Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1776 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2015 - 13:12

PKK dan zırhlı araçla saldırı hazırlığı

Büyüt
Küçült
PKK dan zırhlı  araçla saldırı
Ankarada düzenlenen güvenlik zirvesinde, PKK ın jandarma karakollarına bomba yüklü araçlarla saldırı hazırlığında olduğu ifade edildi. PKK ın büyük kentlerde de bavul, düdüklü tencere, gelin bohçası, çocuk puseti, bebek kundağı gibi kamufle edilmiş bombalı saldırılar planladığı bildirildi.

Ankarada düzenlenen güvenlik zirvesinde, teröre karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Toplantıda, alınacak tedbirler masaya yatırılırken, PKK ın gerilimi tırmandırmak amacıyla jandarma karakollarına bomba yüklü araçlarla saldırı hazırlığında olduğu ifade edildi.

 

81 il emniyet müdürlükleri ve jandarma karakolları bu konuda uyarılırken, güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı.

 

PKK ın, Türkiyeyi Ortadoğuda güvensiz, kaos ortamı ve iç savaş yaşayan bir ülke olduğu imajını çizmek için saldırılarını şehirlere de kaydırıp ses getirmesi için gündüz saatlerini tercih ettiği bildirildi.

 

TENCERE VE GELİN BOHÇASINA DİKKAT

 

Son 2 ayda teslim olan 15 PKKlının ifadelerine göre, PKK ın büyük kentlerde bavul, düdüklü tencere, gelin bohçası, çocuk puseti, bebek kundağı gibi kamufle edilmiş eşyalar içine yerleştirilmiş RDX destekli A-4, C-4 plastik patlayıcı, TNT cinsi patlayıcılarla saldırı yapabileceği bildirildi.

 

DİKSİYONU DÜZGÜNLER BATIYA KAYDIRILACAK

 

Saldırıların saat ayarlı veya cep telefonu ve telsiz gibi uzaktan kumandalı devrelerle yapabileceği ifade edildi. Ayrıca PKK ın diksiyonu düzgün, cankurtaran ve garsonluk eğitimi almış örgüt üyelerini batı illerine kaydıracağı belirtildi. Sinyal bozuculara karşı PKKlıların dedektöre duyarlı patlayan düzenek geliştirdikleri belirlenirken, buna karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı.

 

Kaynak:Sabah





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024