Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1942 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Haziran 2015 - 06:09

Paralelin FEMine ilk operasyon

Büyüt
Küçült
Paralelin FEMine ilk
Güncel Haberleri › Paralelin FEMine ilk operasyon haberi

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Paralel Yapı şirketlerinden FEM dershanesinin kentte bulunan iki şubesine eş zamanlı operasyon yaptı.

Şeyhmus Çakan

İki dershaneye gelen polis ekipleri, giriş ve çıkışlara kapattı. Dershane binalarında bulunan bilgisayarların hard disklerini kopyalayan polis, soruşturma kapsamında geçmişe dönük belgelere de el koydu. Soruşturmanın dershanelerin kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı ve bu şekilde vergi kaçırıldığı iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi. Suç delillerinin değerlendirilmesi sonrası operasyonun genişleyebileceği öğrenildi.

Askeri sınav operasyonu

Kayseri Emniyet Müdürlüğünce, Kayseri ve Ankarada askeri liselere giriş sınavlarında soruların verildiği, cemaate mensup adaylara soruların ezberletildiği iddiasıyla ilgili düzenlenen operasyonda 4 eğitimci gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 4 kişinin de arandığı açıklandı. Firari şüphelilerden 3ünün Kırgızistanda olduğu belirlenirken; Kayseri ve Ankarada yapılan operasyonun genişleyeceği ve diğer illere de kaydırılacağı belirtildi. Operasyonu ‘Fuat Avni Twitterdan duyurmuştu. Kayseri polisi, 2011-2012 yılları arasında askeri lise sınavları sırasında soruların ‘Ev abisi olarak nitelendirilen kişiler tarafından cemaate yakın gençlere sızdırıldığı ve bu gençlerin Harp Okulunda halen öğrenci oldukları iddiasıyla araştırma başlattı. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024