Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1871 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2015 - 13:46

Paralel Yapıya İzmir Operasyonu

Büyüt
Küçült
Paralel Yapıya İzmir
İzmir merkezli paralel operasyonda yakalama kararı çıkartılan 57 kişiden 34ü gözaltına alındı.

İzmirde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması a (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun, örgütün temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 15 yıllık arşivindeki makbuzların incelenmesi sonucu düzenlendiği, şüphelilerin himmet adı altında para yardımı yaptıkları ve topladıkları, örgütün kentteki ticari faaliyetlerini organize ettikleri ileri sürüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato un yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 40 adreste yapılan aramada gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Belirlenen adreslerdeki arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Operasyonun, İzmirde temmuzda düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu, ele geçirilen 15 yıllık arşivdeki makbuzların incelenmesi sonucu himmet adı altında örgüte yüklü miktarda para yardımı yapan, yardım toplayan ve ticari işlemleri organize ettikleri belirlenen şüpheliler hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba ın da vakıf gayrimenkullerini örgüte usulsüz kullandırdığı suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Şüpheliler arasında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarıyla avukatların olduğu, bir akademisyenin aranmasına devam edildiği belirtildi. 

Bu arada, gözaltındaki avukat İ.Ç, temmuzdaki operasyonda yakalanan bazı şüphelilerin avukatı olarak açıklamalarda bulunmuştu.

İzmirde, FETÖ/PDYye yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 57 şüpheliden 34ü gözaltına alınmıştı.

40 ADRESTE ARAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında iş adamları, avukatlar ve bir bürokratın da bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltına alınma talimatı verildiği, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapıldığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, kentte sabah başlatılan eş zamanlı operasyonla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Kamuoyunda FETÖ/PDY yapılanması adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin, örgüt adına himmet, infak, burs, bağış, kurban ve benzeri adlar adı altında düzenlenen toplantılara katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ile bu yönde ciddi bulguların bulunması üzerine daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca operasyon başlatıldı. Halihazırda devam eden soruşturmada, toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında iş adamları, avukatlar ve bir bürokratın bulunduğu 57 kişiye yönelik gözaltına alınma talimatı verilmiş, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024