Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 9001 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Aralık 2014 - 15:31

Paralel Yapı ın TİBden sildiği dinleme kayıtları bulundu

Büyüt
Küçült
Paralel Yapı
ın TİBden sildiği dinleme kayıtları
Paralel Yapı ın TİBden sildiği dinleme kayıtları kapatılan özel yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi in arşivinde bulundu.

Paralel Yapı ın, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı (İDB) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı daki (TİB) kayıtlarını sildiği bu dinlemeler, kapatılan Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi in arşivinde bulundu. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakanın yaptığı geniş kapsamlı araştırmaya göre telekulak dosyası 360 bin önleyici ve adli dinleme kararından oluşuyor.

Dinlemeler; Mart 2006da Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı a atanan ve Haziran 2007de kendi kadrosunu oluşturan Paralel Yapı ın gözde polis şefi Ramazan Akyürek döneminde yaşandı. Bu süreçte tamamen sahte isimler, uydurma örgütler ve suçlar üzerinden siyasetçi, bürokrat ve askerler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden pek çok kişi dinlendi. Paralel Yapı ın telefonlarını dinlediği en önemli kurum Genelkurmay Başkanlığı.

Karargâh, 1 Ocak -31 Aralık 2009 arasında dinlenmiş. Ayrıca çeşitli kademelerinde görev yapan subay ve astsubayların, İBDA-C, organize suç ve Hizbullah örgütü kapsamında dinlendiği belgelerde yer alıyor. Eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri 2007de dinlenen isimler arasında. Paralel Yapı ın hedefindeki en önemli isim ise eski Başbakan Necmettin Erbakan. Erbakan, 2009da Huzvullah Gültekin sahte ismiyle Hizbullah/İlim dosyası kapsamında dinlenilmiş. Eski AK Partili Abdüllatif Şener de 2007de İBDA-C dosyası kapsamında teknik takibe alınmış.

İşte Paralel Yapı ın dinleme listesi:

SİYASİLER: Şimdi Paralel Yapıya yakın bir çizgide siyaset güden BBP Başkanı Mustafa Destici İBDA-C, CHPli Mehmet Bekaroğlu Selam Tevhid kapsamında dinlenmiş. 17 Aralık operasyonunda hedef olan isimlerden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan da terör örgütü kapsamında dinlenen isimler arasında. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuşun eşi Sevgi Kurtulmuş ise 2009da Hizbullah/İlim dosyasından dinlenmiş. Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalayın Özel Kalem Müdürü de 2008de İBDA-Cden takibe alanmış.

KÜRT SİYASETÇİLER VE AVUKATLAR: Hükümetin çözüm sürecini ilk başlattığı dönemde, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Merkezi, Diyarbakır İl Başkanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Abdullah Öcalanın avukatlarından Doğan Erbaş ve çalıştığı Asrın Hukuk Bürosu ile KCK şüphelileri de Paralel Yapı ın telekulak listesinde yer alıyor.

ANAYASA MAHKEMESİ: Anayasa Mahkemesi in (AYM) 2007 -2008 arasındaki üyeleri Ahmet Akyalçın, Osman Ali Feyyaz Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, üye Abdullah Necmi Özlerin oğlu Haydar Özler, Haluk Özgüldürün eşi Nilgün ve oğlu Serdar ile Serruh Kaleli, sahte isimlerle İBDA/C örgütü kapsamında dinlenildi. AYM Halkla İlişkiler Müdürü Emine Aydoğdu ise DHKP/C kapsamında teknik takibe alındı. Listede AK Parti in anayasa taslağını hazırlayan profesör Ergun Özbudun da yer alıyor.
ESKİ MİTÇİLER: Skandalın en önemli isimlerden biri Milli İstihbarat Teşkilatı ın (MİT) eski müsteşarlarından Sönmez Köksal. Köksal, 2009da İBDA-C örgütü üyesi gösterilerek dinlenilmiş. Emekli Büyükelçi İlter Türkmen de aynı yıl yine İBDA-C kapsamında teknik takibe alınmış. Emekli MİT mensubu Osman Nuri Gündeş (Servet Cesur sahte ismiyle) dinlenenler arasında. ÖSYM: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumuda (ÖSYM) kopya ve usulsüzlüklerle gündeme geldiği dönemde Paralel Yapı tarafından kıskaca alındı. 2009da dinlenen ÖSYM Başkanı Ahmet Ünal Yarımağan, 2010da istifa etmek zorunda kalmıştı. Şubat 2009da ÖSYM Bilgi İşlem Şube Müdürü Mustafa Tütüncü, Araştırma ve Geliştirme ve Değerlendirme Müdürü Haydar Altunay, Müdür Yardımcısı Müşerref Yiğit, Bilgi İşlem Şube Müdürü Hatice Altunay ile biyolog Gönül Tütüncü, uzmanlar Ekrem Uğur ve İlnur organize suç örgütü kapsamında dinlenilmiş.

width=500

RAHMİ KOÇ VE CAVİT ÇAĞLAR: PKK lideri Abdullah Öcalanı Kenyadan getiren uçağı devlete tahsis eden işadamı Cavit Çağlar ise ironik bir biçimde PKK üyeliğinden dinlenilmiş. İşadamı Rahmi Koç da organize suçtan 2008de telekulak listesine girmiş.

EKO-POLİTİK CASUSLUK: 
Paralel Yapı, Merkez Bankası ın telefonlarını 2008de takibe almış. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bürokratları da listede yer alıyor. EPDK Başkanı Hasan Köktaş ile, Mustafa Yılmaz, Cemalettin Tüney ve Mustafa İbiş ise Hizbut Tahrir ve organize suç örgütü kapsamında dinlenilmiş. Halil Akartuna da enerji politikalarını etkilemek için dinlenenler arasında.

ERGENEKON SANIKLARI:Yargıtay üyesi Ahmet Ceylani Tuğrul ve Danıştay üyesi Ali Dursun Ulusoyun da aralarında bulunduğu üst yargı kurumu mensupları da dinlenilmiş. Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi davalarda sanık olan subay ve astsubaylar ise suçlandıkları örgütlerden değil, başka suçlardan dinlenmiş. Ergenekon sanıkları Veli Küçük ve Levent Göktaş organize suçtan teknik takibe alınmış. Hrant Dink davasına bakan hâkim Erkan Canak 2008de İBDA-Cden teknik takibe alınmış. Kritik davalarda rapor veren adli tıp uzmanları, bakanlık bürokratları, mülkiye müfettişleri, vali ve kaymakamlar da listede bulunuyor.

KENDİ ADAMLARI DA VAR: Gülencilerle ilgili önemli ifşaatlarda bulunan Nurettin Veren de 2007de İBDA-C üyeliğinden dinlenmiş. Gülenciler arasında yer alan Önder Aytaç ile Gülenin doktoru Tuncay Delibaş da dinlenenler arasında. Paralel yapının hedefindeki işadamı Galip Öztürk ile oyuncu İpek Tuzcuoğlu da dinlenen isimler arasında yer alıyor. Tuzcuoğlu un hangi amaçla dinlenildiği bilinmiyor.

DOĞAN HOLDİNG VE HÜRRİYETE PARALEL KISKAÇ

Paralel Yapı, 2008de Doğan holding ile Hürriyet gazetesinin santrallerini de dinlemiş. Aydın Doğanın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Vuslat Doğan Sabancı 2008de İBDA-Cden takibe alınanlar arasında. Listede Paralel Yapı ın en çok hedef seçtiği Hürriyetin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de bulunuyor. Paralel Yapı ile mücadele amacıyla yapılan yargısal düzenlemeleri eleştiren Hürriyetin köşe yazarı Taha Akyol, 28 Şubat sürecinden sonraki 2001 krizinin ardından Sabah gazetesinden ayrılıp Vatan Gazetesi i kuran Zafer Mutlu ve 2011de ölen Behiç Kılıç da takibe alınanlar arasında.

Dinlenen diğer gazetecilerin isimleri şöyle: Abdülkadir Selvi (TİT). Ahmet Hakan (Hizbullah), Aslı Aydıntaşbaş (İBDA-C), Bedir Seferoğlu (TİT), Bilal Çetin (Organize), Cüneyt Özdemir (Hizbullah), Ersin Bal (İBDA-C), Ertuğrul Özkök (Organize), Mete Çubukçu (TİT), Güler Kömürcü (İBDA-C), Hasan Tüfekçi (Organize), Hüseyin Gülerce (Organize), Hüseyin Üzmez (İBDA-C), Uğur Dündar (Hizbullah), Akif Beki (Organize) Mehmet Ali Birand (Hizbullah), Muharrem Sarıkaya (İBDA-C), Cüneyt Ülsever (Hizbullah), Nasuhi Güngör (İBDA-C), Nuray Başaran (İBDA-C), Nurettin Şimşek (Organize), Nuri Elibol (Organize), Oray Eğin (Hizbullah), Sedat Ergin (Terör), Şükrü Küçükşahin (Hizbullah), Tahir Sarıkaya (Organize) ve Fatih Çekirge (İBDA-C). Tolga Şardan ve Sebahattin Önkibar da dinlenen isimler arasında yer alıyor.

POLİS ŞEFLERİ DE TAKİBE ALINDI

Paralel Yapı polis şeflerinden Emin Arslan, Osman Ak, Emniyet Genel Müdür Yardımcısıları Mustafa Gülcü ve Faruk Ünsalı Hizbullah, Ali Kolatı organize suç, Sabri Uzunu ise Hizbullah ve İBDACden dinlemiş. Sedat Demir, İbrahim Selvi, Ali Tunçbilek, Reha Çakır, Yüksel Balbal, Hüseyin Aşkın, Mustafa Aral, Ömer Zeren, Adnan Mutlu ve Mustafa Bal da teknik takibe alınan polisler arasında.


width=500





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024