Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1947 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2015 - 09:08

Paralel yapı operasyonunda 10 tutuklama

Büyüt
Küçült
Paralel yapı operasyonunda 10

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Batonun talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, geçen Perşembe İzmir merkezli olarak Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Vanda yapılan operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan 25 kişiden 18i yakalandı. Gözaltına alınan ve askeri casusluk adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil üretmekle suçlanan şüpheliler, sorgulanmak üzere İzmirin Yeşilyurt Semtinde emniyet binasına getirildi.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen TÜBİTAK görevlileri Y.Ç. ve S.M.K.nın bir süre önce Rusyaya, bir diğer TÜBİTAK görevlisi B.A.nın ise Birleşik Arap Emirliklerine gittikleri belirtildi.

Yine operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen dönemin şube müdürlerinden E.G., M.E. ve H.Ç.nin de aralarında bulunduğu, TÜBİTAK görevlileri de dahil toplam 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İlk operasyonu geçen 3 Kasımda yapılan operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerden, U.T., A.A., F.Y., A.Y. ve M.T. ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan aralarında askeri casusluk operasyonunun düzenlendiği dönemde, Mali Suçlarla Mücadele Büro Amiri olan ve şu an Kiliste görev yapan emniyet müdürü M.E.Ç., dönemin Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve şu an Niğdede görevli olan H.A., başkomiser, komiser ve polis memurlarının olduğu 13 kişi ise adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 13 kişiden 10u tutuklandı, 3ü ise adil kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ufuk ARSLAN / İZMİR, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024