Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1883 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2015 - 13:14

Paralel şirkete o ülkede büyük şok

Büyüt
Küçült
Paralel şirkete o ülkede büyük

Bosna-Hersekin simgelerinden bir tanesi olan Blagay Tekkesi Paralel yapıya yakın Fidan Turdan alınarak, Mostar Müftülüğüne devredildi.

Bosna-Hersekin en önemli yaşayan kültürel hazinesi olan ve Osmanlıdan yaklaşık 100 yıl önce bölgeye Anadoludan gelen dervişler tarafından kurulan Blagay Tekkesi, artık Gülencilere ait Fidan Tur tarafından işletilmeyecek.

Bosna-Hersek İslam Birliği den (Diyanet İşleri Başkanlığı) alınan bilgiye göre, Mostar Müftülüğü İslam Meclisi ile Fidan Tur arasında 27 Nisanda devir anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, bir önceki Müftülük tarafından 33 yıllığına yapılan restorasyon karşılığında Blagay Tekkesi i işleten Fidan Tur, bütün haklarından feragat ederek tekkeyi Mostar Müftülüğü İslam Meclisi e bıraktı. Bundan böyle Blagay Tekkesi in ziyaretçilere açılmasında sorumluluk Mostar Müftülüğü e ait olacak...

GÜLENCİLERDE OLMASI TÜRKİYEDEN GELENLERİ RAHATSIZ EDİYORDU

Bosna-Hersekin Mostar kenti yakınlarında bulunan ve yılda yaklaşık 200 bin kişi tarafından ziyaret edilen Blagay tekkesi in Gülencilere ait Fidan Tur tarafından işletilmesi özellikle Türkiyeden gelen ziyaretçilerin tepkisine neden oluyordu. Türkiyeden gelen ziyaretçiler, bu tepkilerini defalarca Bosna Hersek İslam Birliği e yazılı ve sözlü olarak iletmişlerdi. Tekkenin, 2,5 yıl önce 33 yıllığına Fidan Tura devredilmesine karşın, yeniden Mostar Müftülüğü ün uhdesine alınmasında bu şikayetlerin etkili olduğu öğrenildi.

TEKKENİN TARİHİ DOKUSU BOZULMUŞTU

Fidan Tur tarfından daha önce görenleri büyüleyen Blagay Tekkesi in ön kısmına yaptırılan imarethane ile misafirhane bu güzelliğin kaybolmasına neden oldu. Ayrıcı yaptırılan imarethane ile bahçenin restoran olarak kullanılması, daha önce tekkenin Buna nehri kenarında su sesleri ve kuş cıvıltısı eşliğinde verdiği manevi dinginliği yok etmişti. İslam mimarisinin kültürünün ve ruhunun bir anıtı olan tekkenin adeta ticari bir meta olarak kullanılması gerek yerel halk gerekse Türkiyeden gelenlerin tepkisini çekiyordu. (Diriliş Postası)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024