Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3217 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Ocak 2016 - 15:28

Paralel savcılar, meslekten men edildi

Büyüt
Küçült
Paralel savcılar, meslekten men
HSYK Genel Kurulu, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve hakim Süleyman Karaçölün, meslekten ihraçlarına yapılan itirazları reddetti. İhraç kararına ilişkin itiraz süreçlerinin tamamlanmasıyla bu kişilerin meslekle ilişikleri tümden kesildi.

Meslekten ihraç edilen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçölün bu karara ilişkin itirazları Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulunca reddedildi.

Cumhuriyet savcıları Öz, Kara, Akkaş ve Yüzgeç ile hakim Karaçölün haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar veren HSYK 2. Dairesi, soruşturma sonunda bu kişileri meslekten ihraç etmişti.

İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu un, Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir hükmü gereğince alınmıştı.

İhraç edilenlerin, bu karara ilişkin yeniden inceleme talepleri ise HSYK 2. Dairesince reddedilmişti. Hakim ve savcılar, karara karşı Genel Kurula itiraz etmişti. 

HSYK Genel Kurulu da itirazları reddetti. Böylelikle meslekten ihraç kararlarıyla ilgili itiraz süreçleri tamamlanmış oldu ve bu kişilerin meslekle ilişikleri tümden kesildi. 

Öz, Kara, Akkaş, Yüzgeç ve Karaçöl, HSYK ın bu kararına karşı Danıştayda dava açabilecek.

HSYK.SAVCI,ÖZ,KARa 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024