Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2186 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 06:22

Paralel örgütün kaynağına girilecek

Büyüt
Küçült
Paralel örgütün kaynağına
Güncel Haberleri › Paralel örgütün kaynağına girilecek haberi Paralel Yapının finans kaynaklarından olan ve bünyesinde pek çok şirket barındıran Kaynak Holdinge, Yargıtaydan inceleme izni çıktı. Kararla birlikte Holdingin nerelere para transfer ettiği, kar ve zararları mercek altına alınacak.
Tuğba Ceyhan

Kara para ve vergi kaçakçılığı iddiaları kapsamında Kaynak Holdingde yapılan arama sonrasında el konulan imajların incelenmesine Yargıtaydan onay çıktı.

İmajlarda yapılacak incelemelerde Holdingten hangi kurumlara para aktarıldığı, yurtdışında hangi ülkelerle para transferi gerçekleştirildiği mercek altına alınacak. Paralelin finansman kaynaklarından olan ve bünyesinde Sürat Kargo, Sürat Bilişim, NT mağazaları, Nüans Turizm gibi şirketleri barındıran Kaynak Holdingin Üsküdardaki merkezinde, yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine 26 Mart 2014te arama yapıldı. Vergi Usul Kanununa muhalefet suçundan MASAK ve İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından yapılan aramada Holdingin mali ve finans hareketlerine ilişkin belgelerine ve bilgisayarlarındaki kayıtlarına el konuldu.

Kararın bozulması talep edildi

Arama, İstanbul Anadolu 31. Sulh Ceza Mahkemesinin, “26.03.2014 ve 28.03.2014 tarihlerinde gün içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere arama yapılmasına izin verilmesine” dair kararı üzerine yapıldı. Holding avukatlarının itirazını değerlendiren Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi arama kararını kaldırdı ve el konulan belgeler incelenmeden Holdinge iade edildi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle bu kararının “kanun yararına bozulması” talebiyle Yargıtaya başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Yargıtay 19. Ceza Dairesi, 18. Asliye Ceza Mahkemesinin kararını bozarak Kaynak Holdinge incelenmesine karar verdi.

PARA AKIŞLARI MERCEK ALTINDA

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülene yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding yakın takibe alınıyor. Yargıtayın izniyle birlikte Holdinge  ait iade edilen imajlar ve belgeler yeniden mercek altına alınacak. İncelemelerde Holdingten hangi kurumlara para aktarıldığı, yurtdışında hangi ülkelerle para transferi gerçekleştirildiği üzerinde yoğunlaşılacak. Holdingin son dönemdeki kar ve zararları da yakından incelemeye tabi tutulacak.

YARGITAY ‘İNCELENSİN DEDİ

Yargıtay kararı bozma gerekçesinde; “Vergi Usul Kanununa muhalefet suçu” olarak, aramanın geçerli olacağı zaman; ‘26.03.2014 ve 28.03.2014 içerisinde gün sonuna kadar bir defaya mahsus olmak üzere arama yapılmasına şeklinde ve şüphelilere ait aranılacak yerlerin adresleri açık olarak belirtildiği, yine şüpheliler hakkında somut olgulara dayalı başlatılan soruşturma neticesinde delillerin toplaması amacıyla arama ve el koyma kararı şüphelilerin üzerilerine atılı Vergi Usul Kanununa muhalefet suçu açısından sınırlandırılacak belli zaman dilimi içerisinde verilmesi karşısında, itirazın reddine yerine yazılı şekilde kabulüne karar verilmesinde isabet görülmemiştir” ifadelerine yer verildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024