Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1741 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2015 - 09:57

Para ve uyuşturucu deposu Zergelede çıktı

Büyüt
Küçült
Para ve uyuşturucu deposu Zergelede
Güncel Haberleri › Para ve uyuşturucu deposu Zergelede çıktı haberi Irakın kuzeyine ilk kez tamamen yerli istihbarat bilgileriyle düzenlenen hava operasyonunun ardından PKKdan yükselen yaygaranın sebebi ortaya çıktı. Örgütün, daha önce hedef alınmayan Zergelede milyonlarca dolar nakit ile tonlarca uyuşturucuyu sakladığı sır depo, operasyonda yerle bir edildi.

Irakın kuzeyinde PKKya yönelik düzenlenen operasyonların ardından HDPnin, “Zergelede siviller vuruldu” yalanıyla gerçekleştirdiği algı operasyonu çöktü. 

Teröristlerin saklanma ve geçiş alanı olan Zergelenin örgüt neden önemli olduğu ortaya çıktı. Türkiyeye ait insansız hava araçları ve bölgedeki istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyonda vurulacak hedefler titizlikle belirlendi. İstihbarat raporlarıyla oluşturulan hedefler arasında PKKya ait Zergele kampı da yer aldı.

PKKnın can suyu deposu

Güvenlik güçleri, terör örgütünün Bokriskan köyünde muhafaza ettiği milyonlarca dolar nakit para ile tonlarca uyuşturucu maddeyi de daha önce hiç operasyon düzenlenmeyen Zergele kampına bir süre önce taşındığını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucu sır gibi saklanan  deponun yeri de net bir şekilde belirlendi.

390 terörist öldü

Tamamen yerli istihbarat bilgileriyle başlayan ve günlerce süren hava operasyonunda PKK ağır darbe aldı. Kandilde örgüte ait birçok kamp ve silah depoları, barınaklar yerle bir edildi. Örgütün kadın grubu “Şervan” sorumlusu “Gülten” kod adlı teröristin de aralarında bulunduğu 20nin üzerinde örgütüüyesi öldürüldü. Zergele civarındaki Bokriskan bölgesinde ise örgütün sözde “Şehit Dilan” tabur komutanı Şerevan Fatuvan kod adlı terörist ile örgütün 4 büyük grup lideri etkisiz hale getirildi.  Operasyonlarda toplamda 390 terörist etkisiz hale getirildi, 400 terörist de yaralandı.

PKKda Zergele şaşkınlığı

Örgüt en büyük yıkımlardan birini Zergelede yaşadı. Operasyonlar sırasında hedef alınan para ve uyuşturucu deposu tamamen yandı. Kamptaki teröristler, paranın bir kısmını depodan çıkarmayı başardı. Zergelenin bu operasyonlarda da hedef alınmayacağını düşünen örgüt, deponun imha edilmesiyle büyük moral bozukluğu yaşadı, hatta deponun deşifre olmasından sorumlu tuttuğu 10 militanını infaz etti. 

Algı operasyonu talimatı

 Operasyonun ardından ise PKK, sivillerin öldüğü yalanıyla algı operasyonu başlattı. Örgüt yayın organlarına ve hamilerine bu yönde propaganda için talimat verdi.

PKK talimat verdi HDP Zergeleye koştu

Zergelenin vurulması sonrasında alelacele harekete geçen HDP de bölgeye Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir başkanlığında bir heyet göndermişti. Zergelenin sivillerin yaşadığı bir yer olduğu algısı vermeye çalışan HDPli heyet tarafından hazırlanan ve yalanlarla dolu rapor bir süre önce açıklanmıştı.

PKKlı terörist itiraf etti

2013 yılında yakalanan “Kemal” kod adlı bir teröristin, “Burada savaşçı birlikler var. Kandil alanının savunmasında kullanılıyor” itirafında bulunduğu öğrenildi.

Barzaniden yardım istediler

Terör örgütü PKKnın Zergele kampına yakın bölgede yaşayan Kürt halkı ise PKKnın bölgeden çıkarılması için harekete geçti. Köylülerden oluşan bir heyet Irak Bölgesel Kürt Yönetimi BaşkanıMesut Barzaniye giderek bölgelerindeki PKK kamplarının taşınması için kendilerine yardım etmesini istedi.KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hamin Harwani, bir grup köylünün konuyla ilgili Mesut Barzaniyi ziyaret ettiğini söyledi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024